Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak itt olyan családok,...

Vannak itt olyan családok, akik együtt élnek a nagyszülökkel, és már van egy, esetleg több gyermekük?

Figyelt kérdés
Hogy zajlanak a mindennapjaitok?nem nehéz velük együtt élni?
2013. jan. 26. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Apósommal élünk. Van két fiunk.

Alapjában véve nincs sok gond. Csak a férjem kint dolgozik külföldön. Így nincs, aki kiálljon mellettem.

Reggel elviszi a nagyobbat oviba, ha megkérem. Ha kérem, másban is segít, de ha nem mondom, nem csinál egész nap semmit, amúgy nyugdíjas. Nekem kell fát vágni, vannak házi állataink is, azokat közösen látjuk el. De pl a csirke vágás az én dolgom. De a kicsi csak pár hónapos, mégis ilyen időben, télen, le kell vágnom, mert nem hajlandó etetni őket.

Reggel nem gyújt be, központi fűtés van. Azt mondja, aki fázik, az majd begyújt.

Most, hogy már 2 gyerek van, sokkal jobban vágyom saját házra. De sajnos még pár évig itt kell maradnunk. Ha elmegyünk albiba, soha nem lesz sajátunk.

2013. jan. 26. 21:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi anyósommal lakunk, övé egy kis szoba, miénk két nagy, egyikben a két gyerek, másikban mi. Kicsi ház, de alapvetően nem lenne probléma, anyósom nagyon elnéző, én meg jól alkalmazkodom. 3 éve lakok itt, kb másfél éve én csinálok mindent, de jobb így, mert minden szebb és jobb, ha én csinálom... :)

A baj csak az, hogy nem túl igényes a tisztaságra, dohányzik és sörözik, de szerencsére a férjem mindig beszél vele, ha valamin változtatni kéne, ő meg igyekszik. Nekem ez a szerencsém, hogy a férjem inkább mellettem áll ki, ha konfliktus van, nem mellette.

2013. jan. 26. 23:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi félig lakunk együtt, mármint csak a tető közös, a háztartás nem.

Mi fent lakunk a tetőtérben, ők lent, külön bejárattal. Így végül is nincs annyi alkalmunk a konfrontálódásra, mintha egy háztartásban lennénk, de azért így is előfordul olykor, csak szerencsére kulturáltan meg tudunk beszélni mindent.

Ha összességében nézem a dolgokat, akkor több szempontból is jobban jártunk azzal, hogy így lakunk, pl. anyagilag, ill. mindig van ki vigyázzon a gyerekekre, akiknek a viszonya sokkal jobb a nagyszülőkkel, mintha csak heti 1x találkoznának.

De azért persze a szívem a külön élet felé húz, szóval ha hozzám vágnának pár millió forintot, akkor nem erre a házra költeném, hanem vennék egy külön lakást :)

2013. jan. 27. 08:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen mi, úgy lakunk hogy anyukám, a nagyszüleim, anyukám testvére a férjem a fiam és én. Megvagyunk elférünk, segítünk egymásnak. De őszintén szeretnénk már külön költözni.
2013. jan. 27. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!