Kismamák! Akik nagyon korán, nagyon sokat keményednek azok, hogyan oldják meg a mindennapokat?
még csak 26 hetes vagyok, de szinte állandóan görcsbe van a hasam. Kb. a 16. héttöl érzem a keményedéseken. 17 hetesen c2000-et néztek, 25 hetesen c3000-et/másik doki volt/
Próbálom ellátni a házimunkát, de egyre nehezebb. Semmi extra nem lenne, csak bevásárlás, főzés,takarítás. Már attól keményedek, ha reggel 'rendberakom' magam és beágyazok. Félóra pihenés és már indulhatok is a boltba :( és ez így megy egész nap. Nem is jut mindenre időm és du már a sírógörcs kerülget annyira húzódik/főleg így hidegfront idején/ mindez napi 6-8 magnerot mellett.
Lehet feladom és nem főzök többet. /csak az a baj, hogy dolgozó, "cigánykerekező", tökéletes kismamákkal vagyok körülvéve. Én meg egy rakás szar vagyok....
Oviba apa hordja a nagyot, ezt leveszi a vállamról hál isten:)
Nekem marad a pici lányom, a főzés mosás takarítás. Nekem is már 2 hete 2000 a méhszájérték. Nem könnyű, de azért túlélem:)
Kétlányos 25hkm.
Ne foglalkozz a többiekkel, magatokank szülöd a gyereket! Inkább vigyázz magadra, minthogy kórház legyen a vége!
Pihenj, rendelj kaját, és ne legyen bűntudatod! Most a baba és Te vagytok a legfontosabbak!
Vegyél esetleg egy gurulós bevásárló kocsit, már nemcsak "nyugger" színekben és mintákban lehet kapni.
Én is azzal járok, a fene fog cipekedni. :)
Nyugi, én mind a két terhességemmel végig keményedtem, sőt alapból nagyon feszes volt a méhem, riogattak a koraszüléssel, de mind a kettőt túlhordtam! Az orvos nyugtatót akart velem szedetni, a védőnő konyakoztatni akart, pedig nem voltam én feszült, de a hasam az tényleg sűrűn keményedett.
Ne idegeskedj az árt a legjobban, nyugodtan pihenj, amikor csak tudsz, egy könyvben olvastam egy bölcs mondást, ami kismamáknak szólt: Ne csak állj, ha ülhetsz is, és ne csak ülj, ha feküdhetsz is!
Vagyis pihenj csak nyugodtan!
Sok-sok pihenővel, és nem érdekelt kinek mi a véleménye, bár soha nem mondott semmi rosszat egyébként sem, de nem érdekelt volna. Az én babám, nekem kell vigyázni rá, ez a legfontosabb.
Hetente csak 2-3x főztem, bár a férjem ebben segített nekem, mert szeret főzni. Takarítást sok pihenővel, és nekem nem volt lelkiismim, ha kicsit ledőltem 2 feladat között...szerintem Neked se legyen! Semmi értelme, nem oldasz meg vele semmit, nem változik semmi, ne gyötörd magad!
Bevásárlást pedig nagyrészt együtt intéztük, nem is mertem volna cipekedni...
Fel a fejjel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!