Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akiknek 2 vagy 3 vagy gyerekük...

Akiknek 2 vagy 3 vagy gyerekük van (kicsik) azok hogy oldják meg a mindennapokat ha apuka reggeltől estig, vagy éppen külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy mennyire nehéz oviba vinni a nagyot,úgy hogy pl.most született meg a kistesó stb.Nagy családot szeretnénk,de kicsit félek attól,hogy egyedül,hogy fogom tudni megoldani mindezt,mert ráadásul nálunk a férjem külföldön dolgozik sokat.
2011. febr. 2. 10:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Ha van jogsid és kocsid, akkor szerintem "könnyen megoldható. Anélkül is meg lehet csak nehéz.

Mindig arra van idő, amire szánsz. Bármit véghez tudsz vinni, csak meg kell tapasztalni, hogy kell jól szervezni a dolgokat.

2011. febr. 2. 11:01
 2/15 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsi a korkülönbség, így majd csak szeptembertől fogom azt tudni, milyen a nagyot oviba hordani.

Mivel más városba jár apa dolgozni, esélytelen, hogy ő vigye a nagyot, így majd én fogok rohangálni. Szerencsére addigra már meglesz a jogosítványom.

Vannak nehéz időszakok, amikor mindenkit be kell fogni, akit be lehet, de alapvetően mindent meg lehet szervezni.

2011. febr. 2. 11:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Oviba menés nálunk sincs, mert még kicsi mindkettő.

Úgy tudsz mindent megoldani, hogy nagyjából mindent gyerekkel csinálsz. Az első időkben a kicsire nincs gond, mert még sokat alszik. Később, amikor már ő is mászik, jön-megy, akkor meg már a kettővel közösen megy a játék, házimunka, minden. Hozzászokik idővel az ember, nálam a legfontosabb amire figyelek, hogy mindig 2-3szor annyi idővel számoljak, mint egyébként. Vagyis ha nekem egyedül 10 perc kiteregetni a ruhát, akkor gyerekekkel kb fél óra. Ugyanígy a reggeli készülődés, ebédfőzés, vagy bármi. Így gyorsan el is megy a nap, de megvan minden, együtt is vagyunk és általában jól is szórakozunk.

2011. febr. 2. 12:35
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.És amikor a másodikkal voltatok várandósak,akkor vittétek a nagyot is vizsgálatokra,uh-ra,egyszóval tényleg mindenhova?
2011. febr. 2. 12:37
 5/15 anonim ***** válasza:

Kénytelen voltam :)

Amíg engem a doki vizsgált, addig az asszisztens tartotta szóval a nagyot (ha éppen nem aludt).

A vérvételeknél volt egy kicsit más, mert nálunk úgy működik, hogy a földszinten sorszámot tépsz, a labornál sorban állsz egyszer, majd ha felvették az adatokat a kismamákat előrehívják. Viszont a laborban általában tele van beteggel, így úgy csináltam, hogy aki utánam jött, azt megkértem, hogy ha az én sorszámon van, akkor szóljon ki a másik folyosóra nekem.

2011. febr. 2. 12:45
 6/15 anonim ***** válasza:
Igen. Tényleg mindenhová. Én is kénytelen voltam, persze ha lett volna segítség, akkor orvoshoz azért nem vittem volna magammal. Megszokja a gyerek is, hogy hurcolod magaddal. Eleinte persze voltam gondok, ha pl unja a várakozást, de idővel megszokja ő is, hogy vannak helyek, ahol viselkedni kell.
2011. febr. 2. 13:01
 7/15 anonim ***** válasza:

szia

uh ez engem is érdekel...most 19hós a lányom és 20hetes kismama vagyok.talán ugy más könnyebb lesz h meglesz a jogsim és csak bverakom őket az autoba...de itthon nem tom mi lesz...hogyan fogok főzni,takaritani feleség lenni...biztos brutál nehéz...de a férjem kicsit csunyán fogalmaz ilyenkor...ezért kapjuk a fizetésünket(gyed),...:O

2011. febr. 8. 10:32
 8/15 anonim ***** válasza:

Én most várom a másodikat, 2 hónap múlva megszületik, a lányom akkor 21 hós lesz. Hiába van jogsim, és beteszem őket a kocsiba az csak egy dolog.Ha beteszem a babakocsit a csomagtartóba és azzal mennénk tovább, ha leparkoltunk, az nem működik, mert az üzletek 95%-ba nem tudunk bemenni vele. A babahordozó súlya gyerekkel együtt iszonyat nehéz, nem lehet karon cipelni üzletről üzletre, és arról ne is beszéljünk, hogy a lányom kezét mindig fogni kell.

Fogalmam sincs hogyan oldom meg, de valahogy úgyis lesz. Persze apa nálunk sincs itthon, anyukám, anyósom dolgozik, a dédik már nagyon idősek, így esélyem sincs arra, hogy legalább a nagyobbik gyerekre valaki vigyázzon.

Ennek ellenére én is 3 gyereket szeretnék!!!

2011. febr. 8. 10:39
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
Nekem van egy elsős kislányom,egy kis csoportos fiam,és 25 hetes vagyok a 3. gyerekünkkel. Kocsink van,de nekem jogsi nincs.Tehát az kilőve.Még most elvagyok,de neki kell majd gyürkőzni májustól,hogy minden szervezetten menjen majd.Apa melózik,nagyszülők szintén...egy barátnőm van akire számíthatnék,de neki is ott a két kicsi. Nem fogom ráncigálni Őt is. Majd megoldom valahogy. Be kell valahogy majd ütemezni a reggeli szopit,hogy 6 órára essen,még büfi,pelus csere...a nagy öltözik magától, az ovis még nem nagyon...lesz mit a tejbe aprítani! :) De bele lehet rázódni! Azt hiszem! :))
2011. febr. 8. 10:44
 10/15 anonim ***** válasza:

van egy 9 évesem és egy 2,5 évesem. A 3. babát a husvéti nyuszi hozza. Hát, nekem is szepeg a fenekem, mert a 2,5 évesem rettentően dacos én meg nem vagyok olyan türelmes mint egyébként szoktam lenni. Apa reggeltől estig dolgozik, bár saját maga ura, úgy alakítja az idejét, ahogy neki jó, viszont ha kell a pénz, nem fog itthon ülni velünk.

A kicsi szeptemberben ovit kezd és be kell majd szoktatni, mindezt egy 4-5 hónapossal a vállamon. A nagylányom sokat segít, de nem foghatom be őt , mert csak gyerek. Viszont ami bíztat, hogy késő tavaszi gyerek lévén majd a 3.-al sokat kint lehetünk a kertben, lazább lesz minden, mintha télen kellene bent ülni 3 gyerekkel.

2011. febr. 8. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!