Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akiknek 2 vagy 3 vagy gyerekük...

Akiknek 2 vagy 3 vagy gyerekük van (kicsik) azok hogy oldják meg a mindennapokat ha apuka reggeltől estig, vagy éppen külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy mennyire nehéz oviba vinni a nagyot,úgy hogy pl.most született meg a kistesó stb.Nagy családot szeretnénk,de kicsit félek attól,hogy egyedül,hogy fogom tudni megoldani mindezt,mert ráadásul nálunk a férjem külföldön dolgozik sokat.
2011. febr. 2. 10:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk úgy volt, hogy kemény 1 napot volt szabin a párom, majd 2 hétig fél órával később ment dolgozni, így el tudta vinni a nagyfiamat az oviba, de délután már mi mentünk érte a kicsivel.

Sokszor úgy éreztem, hogy nem bírom egyszerre összeszedni őket, mert a kicsi sokat bukott és azt sikerült szinte mindig indulás előtt 1 perccel csinálnia, így öltöztethettem még át, a nagy meg közben hisztizett, hogy ő még mesét akar nézni, meg hogy nem azt a nadrágot akarja felvenni :)

Néha szinte megváltásnak éreztem, ha beteg volt a nagy, vagy szünet volt az oviban, mert úgy legalább a reggeli idegbajt megúsztam :)

Amíg pici a kicsi, addig valóban könnyebb. Én úgy csináltam, hogy őt öltöztettem előbb, beraktam a hordozóba és levittem az előszobába, mert ott nincs olyan meleg. Majd rákönyörögtem a nagyra a maradék ruhát, kb. 3x rohangáltam a lépcsőn oda-vissza valamilyen autóért, plüssállatért stb, és csak ezután vettem én fel a pulcsimat, különben közben vagy 10x leizzadtam volna :)

Mondjuk mi kocsival járunk, de ha gyalog jártunk volna, akkor a ugyanígy csináltam volna, csak a hordozó helyett a babakocsiba raktam volna a kicsit.

2011. febr. 8. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Négy gyerekem van a legnagyobb 9 éves a legkisebb9 hónapos. Két kicsi egész nap itthon van. Nem olyan gáz, mint gondoltam. A legfontosabb a napirend. Ez eleinte a kicsi miatt kaotikus lehet, de érdemes ragaszkodni hozzá. Mindennap főzök, mert így olcsóbb. Hetente kb 4 5 mosás megy, ami szerintem nem sok. A legnehezebb a szervezés, de ha kitaláltam, hogy ki mit és mikor, akkor már könnyű. Négy gyerekkel gyalog egyedül tudok vásárolni, orvoshoz menni, ill valamelyiket különórára vinni. Csak akkor van gáz, ha a szülői ugyanaznap van az iskolában és az ovvodában. De az ovónénik megértőek. :)

Szóval semmi sem lehetetlen, csak nem a nehézségekre, hanem a megoldásokra kell gondolni. Szép napot!

2011. febr. 8. 13:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem van egy kiscsoportos és egy nagycsoportos ovis gyerekem, a 3. pedig pont szeptember elején született. apa 2 hétig volt itthon, azóta pedig mindent nekem kell megoldani. nincs autónk, így gyalog megyünk mindenhova. szegény kicsinek pont a délutáni alvásidejébe esik a tesókért menés, de most már szépen ehhez igazította ő is az alvását. megszokta, hogy 3-kor felkeltem, ma már magától kel:) a kendő és a kenguru nagy segítség nekünk. szóval minden megoldható, csak némi szervezést igényel:)
2011. febr. 9. 06:48
 14/15 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat.
2011. febr. 9. 09:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Szervezés kérdése minden , mint ahogy az előttem szólók is írták! :-)

Nekem 4 gyerekem van.

Az ikrek 1 évesek, velük vagyok itthon és van egy 5 éves ovisom valamint egy 15 éves nagylányom.

A párom reggel 6kor indul dolgozni így reggel nem tud segíteni a hordozásban. Szerencsére van céges autója, és a közöset nem viszi el. A nagylányom reggel vigyáz az ikrekre amég én elviszem oviba a kicsit miután hazaértem indul a suliba. Délután a párom elmegy a sulihoz , utána mennek az oviba és úgy jönnek haza. Egyedül nem tudom hogy oldanám meg. :-)

35.N

2012. jan. 12. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!