Ha bejelentem, hogy terhes vagyok, nem mondhatnak fel, igaz?
HA nem szólsz neki, akkor sem rakhat ki, amíg otthon vagy fizetés nélküli szabadságon. (gyesen).
Ha lejár a gyes, és te nem szóltál, akkor simán kitehet. Mihamarabb jelezd a terhességet, akkor védett vagy. SImán tájékoztatod (legjobb írásban, annak van nyoma), hogy ismét kisbabát vársz, és veszélyeztetett terhesség miatt az orvos keresőképtelen állományba vett. Ennyi.
Kolléganőmet 8 hetesen rugták ki!!!Kirughatnak már sajnos!Nem véd meg a Jó Isten sem..((
Szemetek nagyon!!!
"Tegnap mesélte egyik ismerősöm,hogy kirúgtak egy hét hónapos kismamát arra hivatkozva,hogy nem végezte rendesen a munkáját... Ja és Sparról beszélünk..."
Ha ezt annyiban hagyta a kismama, akkor elég buta, ugyanis az ő esetében pláne ilyen hivatkozással NEM lehetett volna elküldeni.
"Kolléganőmet 8 hetesen rugták ki!!!Kirughatnak már sajnos!Nem véd meg a Jó Isten sem..((
Szemetek nagyon!!!"
Kirúghatják 8 hetesen, ha
1. nem jelenti be, és azelőtt közlik vele a felmondást, hogy a terhességét igazolhatóan bejelentette;
2. próbaidőn volt
3. addig tartott a határozott idejű jogviszonya, és nem hosszabbítottak.
Nem igaz, hogy nem véd meg a jóisten sem, mert ha bejelenti a terhességet, akkor védi a TÖRVÉNY. A korábbi állapothoz képest annyi változott, hogy be kell jelenteni, és onnantól ál a védelem, nem visszamenőlegesen.
6-os:
Én is próbálom ezeket minden hasonló kérdésnél elmagyarázni, és döbbenetes, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában a saját jogaikkal, és jogi védelmükkel.
A másik probléma, hogy amikor tudják, hogy jogsértés érte őket, akkor sem mennek sehova.
Az ilyen szemét munkáltatók meg jóhogy vérszemet kapnak...
Téged nem, de a 3-ast én is lepontoztam.
"Kirughatnak már sajnos!Nem véd meg a Jó Isten sem."
Ezért. Ez nem igaz, hülyeségeket terjeszt. Tehát a válasza "nem hasznos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!