Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 éves terhes lány. Vélemény?...

16 éves terhes lány. Vélemény? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, párom 17... 1éve együtt vagyunk, és a napokba kiderült hogy babát várok, édesanyám nagyon beijesztett h elvehetik tőlem, de mire megérkezne a baba párom 18 lesz és tudná vállalni a gyámságot..Sulit betudom fejezni, hiszen most is magántanuló vagyok.

Nyárra terveztük hogy elvesz párom feleségül, és ha minden jól megy a gyámhatóság engedélyezi mivel pocakos leszek, oktoberre megérkezik a baba. Páromnak és nekem is van biztosításunk amit 18 évesen kapunk meg, szóval, augusztusba elvesz, pont akkor tölti a 18.at, utána külön megyünk előre kifizetünk egy év lakbért és rezsit abból a bizonyos 2millió forintból. aztán megérkezik a baba októberben és élhetnénk hárman teljesen külön.:) szerintetek anyukám vagy barátom anyukája tud ez ellen bármit is tenni??

2013. jan. 22. 16:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
én szerintem 1 évre mig a baba nem bölcsis és én nem tudok pénzt keresni addig kijövünk a pénzből vígan...és mig tanulunk mind ketten kapjuk a családit, párom 25ezer(magasabb összegű, tartós betegség miatt) nekem 15. én apukám is támogatja anyut, ha külön megyek nekem adja a tartásdíjat. 40ezer körül van havonta. páromat is támogatja az apja. kb 20. ez csak 100ezer. amiért nem tettünk semmit..
2013. jan. 22. 17:42
 12/15 anonim ***** válasza:
67%
Nem kötözködök de ha nem az egyik szülővel élsz akkor nem jár a tantársdíj, bár ha Apukád akarja adhatja, de nem kötelezhető rá.
2013. jan. 22. 17:52
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Én becsülöm azokat, akik vállalják a felelősséget, még akkor is, ha az olyan nagy, mint egy baba. Tartsatok ki egymás mellett a pároddal. Nehéz lesz.

Az, hogy 1-2 év múlva mennyi pénz áll rendelkezésre, 30 éveseknél sem egyértelmű. Ha van tervetek, az már jó. :)

A leírásodból nekem úgy tűnt, anyukádnak nincsen ellenvetése a terveitek ellen. Párod anyjáról nem írtál semmit, de ha párod lassan betölti a 18-at, utána már hiába akarja megakadályozni. De a békés viszony biztos, hogy célravezetőbb, mint csatározva elmenni otthonról. Már csak azért is, mert szükségetek lesz a segítségére (nem feltétlenül anyagilag).

2013. jan. 22. 18:37
 14/15 anonim ***** válasza:
61%

Ha különköltöztök egyikőtök sem fog családit kapni. Csak a babára kaptok ami csak 12200Ft. Támogat a család, aha, főleg, hogy nem is akarják a babát. Hiszen a kérdésed is erről szólt.

Vegyetek egy lakást (onnan nem fog kitenni senki, azt csinálsz benne amit akarsz, bár egy ideig a banké, de azért biztos hely.) Lesz majdnem 4millió forintotok. Ebből simán kifizetitek az önerőt. Ha a párod dolgozni fog, adnak neki hitelt. Majd fizetitek a részleteket, ugyanúgy, mint a bérleti díjat, de ez legalább a sajátotok lesz. 3millió körül kell önerőt fizetni, hogy mondjuk egy 9milliós lakás részlete 50ezer legyen 20 évre. Az albérletet úgyis fizetnetek kell, miért egy idegennek adjátok a pénzt? 1 millióból meg megéltek amíg a párod munkába áll.

2013. jan. 22. 18:45
 15/15 anonim válasza:
Elég régi kérdés... De, hogy vagytok? :) A baba jól van? Együtt vagytok még? :)
2016. márc. 29. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!