Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az egyik adón megy a nem...

Az egyik adón megy a nem tudtam hogy terhes vagyok c sorozat létezik ilyen?

Figyelt kérdés

2013. jan. 21. 13:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%
nem a sorozat kamu hanem az a sok hülyeség amit azok a kismamák állítanak h nem vették észre h terhesek...ugyan már olyan nincs...egy darabig azt mondom oké de már 5. hónaptól nekem senki ne merje azt mondani h nem vette észre...őszintén olyankor már erőteljesen mozog még ha nem is nő olyan nagyra a mama pocakja...meg az is kizárt h 9 hónapon keresztül ugyanúgy menstruál mint előtte ugyanolyan mennyiségűt és állagút ugyanannyi napon keresztül...olyan sincs...aki ezt állítja hazudik...vagy nem akart tudomást venni a terhességéről...itt vagyok 33 hetesen de már régóta úgy vagyok ha akarnám se tudnám nem észrevenni...jó kifogás sose rossz... az ilyen nőkről meg is van a véleményem mert se egy kivizsgáláson nem vett részt és tuti h az életmódja is olyan amilyen...és inkább szüli meg budin meg egyéb helyeken minth felvállalta volna az egészet...adta volna örökbe de eljárt volna orvoshoz... ha meg annyira degenerált h tényleg nem fogja fel terhes akkor az ilyennek felügyelet alatt kellene lennie h véletlen se essen teherbe...szóval olyan NINCS h vki ne tudná h terhes...
2013. jan. 21. 13:23
 12/24 anonim ***** válasza:
Én nem tudom elképzelni, hogy valaki ne vegye magán észre a változást. Minap ültem a nőgyógyászaton és elkezdte nekem mondani egy idősebb nő, hogy régen nem vette észre, hogy terhes. 20 hetesen tudta meg, hogy babát vár, pedig előtte már szült egy fiút. Azt mondta, hogy megjött neki rendesen, ahogy kell és a 20. hétig csak egy ökölnyire dudorodott ki a hasa. Ő azt hitte, hogy daganat, ezért ment orvoshoz. Inkább nem is mondtam neki semmit... mert még az ő elmondása után is hihetetlen, hogy nem veszi észre valaki annyi ideig, hogy babát vár.
2013. jan. 21. 13:29
 13/24 anonim ***** válasza:
szoktam nézni a sorozatot, de számomra is hihetetlen, hogy nem veszik észre, hogy rugdos a baba... vagy kamu a sorozat, vagy azok a nők buták ennyire.
2013. jan. 21. 13:29
 14/24 A kérdező kommentje:

Hát igen én is voltam terhes 3 éves a lányom és tervezzük a tesot...de olyan hülyeségnek tartom hogy valaki nem veszi észre hogy babás hisz én az elejétől tudom hogy terhes vagyok mert változik minden kivül belül...és ez nem csak a has növekedésével jár ugye...))

És van mikor annyira rugdos hogy ki lehet venni hogy épp a lába dudorodik vagy a feje....és ő mit hitt mi mozog benne az alien?.))

2013. jan. 21. 13:42
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

3. gyerekemet várom, és igen, hihetetlen, hogy nem veszik észre. De a jelenség létezik: pl. olyan esetekben, amikor a személy "létezését" alapvetően megrengetné a terhesség - pl. amikor tuti nem a férjétől terhes a nő, de akkora függésben él, hogy ha ez kiderül, gyakorlatilag mindent elveszít. Ilyenkor tudat alatt persze tudja, hogy terhes, de annyira elnyomja magában ezt az érzést (mondhatni strucc módjára a fejét a homokba dugja), mert úgy gondolja (tudat alatt), hogy amire nem gondolunk, az nincs is, mert ez nem lehet igaz, ez velem nem történhet meg, stb.; minden terhességi tünetet megmagyaráznak maguknak, hogy mi okozza, stb. Ez egy teljesen beszűkült tudatállapot. Sajnos gyakran újszülöttgyilkosságba torkollik a dolog, mert amikor már megszületett, akkor kézzelfogható, hogy "úristen ez mégiscsak velem történt meg" - kivéve, ha "eltűnik" a bizonyíték. Nem mentegetem ezeket a nőket, de nem jellemző (nagyon nem jellemző) az, hogy ezek eleve a gyerek megölését tervezték, mert egészen a szülés előttig _maguk előtt is_ tagadták, hogy terhesek lennének. És amikor megszületik a gyerek, tényleg egy sokkoló trauma a számukra. Gyakran csak az előzheti meg a tragédiát, ha valaki kívülálló a terhességet észreveszi, és segít.

Szóval létező jelenség, de azért elég ritka. És többen csak tettetik, hogy ez zajlik náluk. De vannak, akik valóban annyira beszűkülnek, hogy az életükre is megesküdnének, hogy nem terhesek - még a szülés előtti napon is.

Egy pszihológus kismama

2013. jan. 21. 13:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam még terhes, de én sem tudom elképzelni ezt... viszont az előző válaszolóhoz még annyit hozzátennék, hogy állítólag ilyen állapot esetén a gyerek sem mozog, mert érzi, hogy "nemkívánatos", sokkal kisebbek azok a babák és a has is alig nő, gyakorlatilag a baba is megpróbál észrevétlen maradni... érdekes
2013. jan. 21. 13:46
 17/24 anonim ***** válasza:

Hát ha nem is lett volna képességem felismerni, hogy terhes vagyok, kerestem volna okot annak, hogy miért hányok mindentől. :)

Persze, értem, van tünetmentes terhesség, de amikor konkrétan táncol valaki a méhedben, azt igen nehéz figyelmen kívül hagyni.

2013. jan. 21. 13:54
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ha nem is lett volna képességem felismerni, hogy terhes vagyok, kerestem volna okot annak, hogy miért hányok mindentől. :)

Persze, értem, van tünetmentes terhesség, de amikor konkrétan táncol valaki a méhedben, azt igen nehéz figyelmen kívül hagyni."

Ismét a pszihológus jelentkezik :) Pedig hidd el, megmagyarázzák ők maguknak: gyomorrontás, bélgörcs, hízás, puffadás, stb. Egyszerűen annyira ellenkezik a terhesség a világképükkel, hogy az már "nem lehet igaz".

Úgy tudnám érzékeltetni, mintha neked most valaki azzal jönne, hogy éjszakánként vizigótok táncolnak a nappalidban, de nem látod őket, mert mert ah odamész, elbújnak. Csak kikerekedett szemmel néznél az illetőre, hogy mégis hogyan mondhat ekkora f@aszságokat, ez nyilvánvalóan nem igaz, hogy lehet valaki ilyen hülye. És - maradva a fiktív példánál -, ha találnál ráutaló jeleket, pl. zajokat hallanál éjszaka, vagy árnyékokat látnál a falon, rögtön találnál rá te is a világképednek megfelelő logikus magyarázatot, hogy pl. a szomszéd házibulit tart, onann a zaj, vagy az utcáról szűrődik be az árnyék, stb; de még azt is hamarabb hiszed el, hogy megbomlott az elméd, mint azt, hogy tényleg igaz, amit az illető mondott. Hát, aki tényleg valóban ebben a beszűkült tudatállapotban van, az valóban ennyire nem hiszi el, ő nem tagadja, egész egyszerűen maga se hiszi el. Csak az a különbség, hogy a nappaliban táncoló vizigótokat mindenki hülyeségnek tartja, a terhességet meg csak ő.

Több ilyen esetet tudok, de nekem konkrétan 1 ilyen paciensem volt, még az UH-os képet is megmagyarázta - összecserélték a leleteket, ő nem lehet terhes,, mert az teljesen ellenkezett az énképével (14 éves, mélyen vallásos családban nevelkedett lány). Szerencsére az adott esetben az osztályfőnök észrevette az esetet, így került a látókörünkbe a lány a 8. hónapban. Több beszélgetés kellett, hogy belássa és elismerje, hogy ő valóban terhes...

2013. jan. 21. 14:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én szülészeten dolgozom pszichológusként, ismerem ám ezeket a zavarokat, de igyekeztem nem komolyan venni a kérdést, mert biztosan hiszem, hogy nem valós esetek vannak ezekben a műsorokban. :) Személyesen még csak pseudocyesissel volt dolgom, de azért valamennyire ismerem ennek a témának is a dinamizmusait.
2013. jan. 21. 14:15
 20/24 anonim ***** válasza:
Majdnem minden este nézem a - nem tudtam hogy terhes vagyok c sorozatot..férjem dolgozik ilyenkor a gép előtt...és minden este vagy 5x elkurjantom magam, hogy "Áhhh ezt nem hiszem el" :) Mindig kérdezi: akkor minek nézem?:P Tényleg elképzelni sem tudom, hogy ilyen megtörténhet..10 hónapja szültem...tisztán emlékszem milyeneket rúgott a lényom a pocakomba, néha úgy kifeszítette magát, hogy azt hittem szétszakad a bőröm..akkora hasam volt mint egy vízilónak. Az utolsó részben amit láttam egy 3700g-os kislányt szült a nő..és persze nem tudta, hogy terhes..lehetetlen. Ilyen előrehaladott terhességél még azt sem lehet mondani, hogy bélmozgásnak érezte ha mocorgott a baba:D És az is furi, hogy nem nő a pocakjuk, és senki nem veszi észre, hogy terhesek.
2013. jan. 21. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!