Az egyik adón megy a nem tudtam hogy terhes vagyok c sorozat létezik ilyen?
Hát igen én is voltam terhes 3 éves a lányom és tervezzük a tesot...de olyan hülyeségnek tartom hogy valaki nem veszi észre hogy babás hisz én az elejétől tudom hogy terhes vagyok mert változik minden kivül belül...és ez nem csak a has növekedésével jár ugye...))
És van mikor annyira rugdos hogy ki lehet venni hogy épp a lába dudorodik vagy a feje....és ő mit hitt mi mozog benne az alien?.))
3. gyerekemet várom, és igen, hihetetlen, hogy nem veszik észre. De a jelenség létezik: pl. olyan esetekben, amikor a személy "létezését" alapvetően megrengetné a terhesség - pl. amikor tuti nem a férjétől terhes a nő, de akkora függésben él, hogy ha ez kiderül, gyakorlatilag mindent elveszít. Ilyenkor tudat alatt persze tudja, hogy terhes, de annyira elnyomja magában ezt az érzést (mondhatni strucc módjára a fejét a homokba dugja), mert úgy gondolja (tudat alatt), hogy amire nem gondolunk, az nincs is, mert ez nem lehet igaz, ez velem nem történhet meg, stb.; minden terhességi tünetet megmagyaráznak maguknak, hogy mi okozza, stb. Ez egy teljesen beszűkült tudatállapot. Sajnos gyakran újszülöttgyilkosságba torkollik a dolog, mert amikor már megszületett, akkor kézzelfogható, hogy "úristen ez mégiscsak velem történt meg" - kivéve, ha "eltűnik" a bizonyíték. Nem mentegetem ezeket a nőket, de nem jellemző (nagyon nem jellemző) az, hogy ezek eleve a gyerek megölését tervezték, mert egészen a szülés előttig _maguk előtt is_ tagadták, hogy terhesek lennének. És amikor megszületik a gyerek, tényleg egy sokkoló trauma a számukra. Gyakran csak az előzheti meg a tragédiát, ha valaki kívülálló a terhességet észreveszi, és segít.
Szóval létező jelenség, de azért elég ritka. És többen csak tettetik, hogy ez zajlik náluk. De vannak, akik valóban annyira beszűkülnek, hogy az életükre is megesküdnének, hogy nem terhesek - még a szülés előtti napon is.
Egy pszihológus kismama
Hát ha nem is lett volna képességem felismerni, hogy terhes vagyok, kerestem volna okot annak, hogy miért hányok mindentől. :)
Persze, értem, van tünetmentes terhesség, de amikor konkrétan táncol valaki a méhedben, azt igen nehéz figyelmen kívül hagyni.
"Hát ha nem is lett volna képességem felismerni, hogy terhes vagyok, kerestem volna okot annak, hogy miért hányok mindentől. :)
Persze, értem, van tünetmentes terhesség, de amikor konkrétan táncol valaki a méhedben, azt igen nehéz figyelmen kívül hagyni."
Ismét a pszihológus jelentkezik :) Pedig hidd el, megmagyarázzák ők maguknak: gyomorrontás, bélgörcs, hízás, puffadás, stb. Egyszerűen annyira ellenkezik a terhesség a világképükkel, hogy az már "nem lehet igaz".
Úgy tudnám érzékeltetni, mintha neked most valaki azzal jönne, hogy éjszakánként vizigótok táncolnak a nappalidban, de nem látod őket, mert mert ah odamész, elbújnak. Csak kikerekedett szemmel néznél az illetőre, hogy mégis hogyan mondhat ekkora f@aszságokat, ez nyilvánvalóan nem igaz, hogy lehet valaki ilyen hülye. És - maradva a fiktív példánál -, ha találnál ráutaló jeleket, pl. zajokat hallanál éjszaka, vagy árnyékokat látnál a falon, rögtön találnál rá te is a világképednek megfelelő logikus magyarázatot, hogy pl. a szomszéd házibulit tart, onann a zaj, vagy az utcáról szűrődik be az árnyék, stb; de még azt is hamarabb hiszed el, hogy megbomlott az elméd, mint azt, hogy tényleg igaz, amit az illető mondott. Hát, aki tényleg valóban ebben a beszűkült tudatállapotban van, az valóban ennyire nem hiszi el, ő nem tagadja, egész egyszerűen maga se hiszi el. Csak az a különbség, hogy a nappaliban táncoló vizigótokat mindenki hülyeségnek tartja, a terhességet meg csak ő.
Több ilyen esetet tudok, de nekem konkrétan 1 ilyen paciensem volt, még az UH-os képet is megmagyarázta - összecserélték a leleteket, ő nem lehet terhes,, mert az teljesen ellenkezett az énképével (14 éves, mélyen vallásos családban nevelkedett lány). Szerencsére az adott esetben az osztályfőnök észrevette az esetet, így került a látókörünkbe a lány a 8. hónapban. Több beszélgetés kellett, hogy belássa és elismerje, hogy ő valóban terhes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!