Fogadott orvos, vagy sztk? Milyen élményeitek vannak? Mennyibe kerül, ha nincs fogadott dokim?
Úgy látom az ellentábort képviselem sokakkal szemben.
Én is úgy gondoltam, hogy nem költök dokir, mert a munkhelyemnél van egészégügyi szolgálat, jó lesz az. A Sote II-n indultunk, oda tartozik a doki...egyébként a dokiról pozitív volt a tapasztalatom, amíg hozzá jártunk.
Szóval a 12. heti uh és kombinált tesztnél ért az első arculcsapás. Időpontra mentem, mégis egy órát kellett várnom, körülvéve, a cseppet sem illatos etnikummal... Aztán végre bejutottam, ahol kereken 1 percet szánt a doki ránk, alapos vizsgálat volt... Megkérdeztem tőle, hogy ez a kombinált teszt mit jelent? Erre flegmán annyit válaszolt, hogy az orvosa biztos elmondta.. Mondtam neki, hogy ha elmondta volna, nyilván nem kérdezném. Mire annyit még hozzátett nagy kegyesen, hogy le kell menni a laborba és vesznek vért. Köszi, gondoltam...
Aztán ugye 12. 000-et kellett fizetni a vérvételésrt, amit már alapból nem értettem,hogy mégis mire, ha már fizetem a TB-t...szóval itt hirtelen el is oszlott minden kételyem, hogy az állami eü-vel nincs velemi rendjén.
Aztán pár nap múlva megkaptam az eredményt, és kijött, hogy közepes kockázata a down kórnak.
Nah, ekkor mentünk ajánlásra magándokihoz, aki továbbirányított természetesen magán úton kiterjesztett kombinált vizsgáltra, ami 30.000-be került. Itt viszont szolgáltatók révén kedvesek és előzékenyek voltak, és nem utolsó sorban profik...nagyon profik. Itt ennyi pénzért 1 órán keresztül nézegette a doki a babámat UH-on, megmért rajta mindent amit létezik, nézte a szívét, az ereit, a végtagjait, milyen az arcszöge, hihetetlen volt :)
Ki is derül nagyon hamar, hogy korábban elmértek mindent, ami létezik. Így aztán igen jó eredmény jött ki, és így is lett, a babám egészséges mint a makk :)
Innentől kezdve havonta jártam a magánrendelésre, ha a kórházban volt teendő, oda pedig soron kívül vitt a doki. Leheletek is hozzá mentek, hívott volna, ha gond van, és soronkívül menjek. Bármikor hívhattam. A szülésnél is nagyon segítőkész és profi volt. És ő pl azok közé a dokik közé tartozik, aki tudja előre, hogy el kell utaznia, stb, és akkorra nem vállal, ha akkor ér valaki a végére...
Sokszorosába került igaz, mintha nem fogadtunk volna, de nekem minden pénzt megért, hogy nyugodt legyek, mert tudom szakértő kezekben vagyok, és odafigyelnek rám.
Szia!Én nem fogadtam orvost mégis megvoltam vele elégedve.Ha másodszor szülök akkor sem fogok..:)
9 hetes kislány anyukája
Szia!
Nekem volt fogadott orvosom és nem bántam meg,szülésem napján szóltam az ügyeletes orvosnak,hogy szerintem szülni fogok,ő úgy le hordott engem(az ügyeletes nővérrel eggyütt) a sárga földig,hogy legszívesebbe futottam volna haza.Nagy nehezen meg vizsgált,4 ujjnyira ki voltam tágulva.Nagyon flegmán mondta,hogy hívják a kis asszony orvosát.Szerintem nem volt 5 perc és ott volt a dokim és nagyon meg nyugodtam.Sokat segített.
Most várom a második kis babámat és ugyan úgy megfogadtam őt,még úgy is hogy át ment másik városba.Tudom,hogy nem fogom megbánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!