4 hetes terhességnél voltam hüvelyi ultrahangon, de a dokim nem látott még semmit. Normális?
Akkor már szívdobogást is fogsz látni :) (nem bántásképp,csak mondom: Ez a B"baj" a tesztekkel,hogy ebből a szempontból túl koraiak.és az ember rohan dokihoz ő meg még nem lát semmit)
Egyébként meg GRATULÁLOK :) Kellemes babavárást :)
Teljesen normális, hogy nem lát semmit négy hetesen, maximum azt láthatja, hogy meg van vastagodva a méhnyálka hártya, ami nagyon pozitív és szükséges dolog ahhoz, hogy a baba megtapadjon.
A legtöbb doki azt javasolja, hogy az elmaradt mensi után 2-3 héttel legyen az első uh vizsgálat, addig is lehet szedni folsavat, vagy terhesvitamint, esetleg mind kettőt, de 5 hetes kor előtt nagy eséllyel semmi sem látszik, akkor is max a petezsák, szívpulzálás még nem és addig nem szokták kijelenteni a terhesség tényét, csak egy olyan jelentést szoktak adni, hogy méhen belül normál méretű petezsák látható, szívműködés nem észlelhető, ehhez hasonlót, tehát mondanak is valamit, meg nem is mondanak biztosat, ami a legtöbb friss kismamát épp annyira el tudja bizonytalanítani, mintha nem is látta volna orvos...
Én tényleg csodálom, hogy elmaradt mensi idejében egyáltalán behívott az orvos vizsgálatra.
De, ami jó! Azóta már sok idő eltelt és hét hetesen már biztosan látjátok a petezsákot és ennyi idősen már mindenképpen lesz szívműködés, ha középidőben fogant a babád.
Gratulálok!
(És a saját tapasztalatomból azt mondom, hogy uh után sem biztos, hogy teljesen el fogod hinni azt, hogy babád lesz, legalábbis az első terhességemnél nekem olyan hihetetlenül jó dolognak tűnt, hogy még akkor is el-elbizonytalanodtam, amikor már a pocakom is látszott. Most a második babát várom és a 16. hétben vagyok, ennek ellenére néha elfelejtkezem arról, hogy baba van a pocakban.)
Teljesen normális, hogy még nem látott semmit. Nem hiába van az, hogy az orvosok legszivesebben csak 2 elmaradt menzesz után nézelődnek, mert úgy már biztosabban látják, amit kell, és te sem leszel ideges(MINT MOST!)
A holnap utáni uh-n már látni fogod (én is akkor voltam először). Olyan mint egy kis babszem(-:és már elég erőteljes a szívverése. Kérj képet, ha tudsz, mert meg fog nyugatani egy ideig, amikor ránézel, és jobban tudatosul benned, hogy Anyuci leszel.
Gratulálok és Boldog babavárást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!