Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Viszketés a vége felé?

Viszketés a vége felé?

Figyelt kérdés

35.hétbe léptem be, és 2-3napja viszket esténként a lábfejem(sarok), illetve a kézfejem is itt-ott, valamint ritkábban a mellkasom, a hasam oldala, esténként jelentkezik...

Próblom kenegetni testápolóval, tehességi csíkok elleni krémmel a hasamat, sőt már a fenistilt is kipróbáltam a lábamin, de csak ideig-óráig segitett!

Olvasgattam erről a neten, de csak jól meijedtem, hogy ez valamilyen terhességi májféle betegségre is utalhat...

Hétfőn hívom az orvosomat, de addig is tanácsot, tapasztalatot kérnék, mki is lehet ez?Kinek volt már ilyen?

2013. jan. 20. 05:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt ilyen, 3 hétig nem aludtam - terhességi cholestasis, alias epepangás. Hogy tényleg ez van-e nálad, egy vérvételből lehet megállapítani, ahol a májenzim értékeket nézik. (Ha pedig az, akkor az Ursofalk nevű gyógyszert érdemes szedni. Azért írom, mert sok doki nem ad rá semmit.)
2013. jan. 20. 06:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is volt ilyen,nálam nem volt semmi máj probléma szerencsére.Annyit mondtak,hogy a bőrőm vesziti a nedvesség tartalmát,növekszik a baba és a hormonok.De azért mindenképp nézess egy vérképet.
2013. jan. 20. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem pont úgy volt ahogy az első válaszoló mondja. Én már a 35 hétre majd meg haltam a viszketéstől. Én is azt a gyógyszert kaptam (belgyógyásztól kaptam rá receptet) gyógyszernek, kivizsgálás (uh stb.)után. Ezzel szerencsére csökkentek a tünetek, de ideje nem volt megszűnni, mert 35. hét derekánál megszületett a kisfiam. Szerencsére egészségesen. De a jó, hogy szinte a szülés utáni napon megszűnt a viszketés, egyik napról a másikra. Szóval együtt érzek veled. Beszélj orvossal! Jó, és tünetmentes baba várást. :)
2013. jan. 20. 13:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen, de csak a viszketés, máj gond nem szerencsére. Úgy hogy nem biztos, hogy baj van. Nekem sajna semmilyen krém sem segített, csak a szülés, akkor viszont mintha elvágták volna a viszketést.
2013. jan. 20. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:

az alkalikus foszfatáz értékedet és az egyéb májenzimeket nézesd meg

nekem is volt ez a viszketés, én az ellenségemnek nem kívánom, ez viselt meg a legjobban, és én kiütéses is lettem, annyira hogy mind a négy végtagomat egybefüggő kiütés borította :( de azon kívül hogy kálciumot szedtem, nem csináltak semmit, utólag olvastam róla, hogy pedig ez veszélyes lehet a babára is, kisfiam hálaistennek makkegészségesen született

2013. jan. 24. 23:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nekem már nem olyan vészes, inkább csak esténként viszket a lábfejem kicsit, meg a mellkason, meg a pocakom, a kezem már nem!

Már voltam orvosnál, és istennek hála a máj-, vesefunkcióm teljesen rendben van!

A vizeletemben van valami baktérium féle, amit az orvosom most nem ajánl kezelésre, mert már a vége felé vagyok, és a terheseknél ez előfordul!Igyak rengeteget min.3litert napont, sok folyadékot!

Jövő hét szerdán megyek CTG-re, aztán az orvosomhoz utána, és akkor meglátjuk mi van, változott e valamit!

Aztán ez már hetente lesz!

Remélem minden ok lesz, már várom a végét!

Mindenkinek boldog babavárást kívánok!

35hkm

2013. jan. 25. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!