Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek, a baba...

Mi a véleményetek, a baba lehet, vagy nem?

Figyelt kérdés

Gondban vagyok, 18 hetes múltam. 16 hetes korom körültől, ha a hasamra fektettem a kezem, néha éreztem, mintha mozogna alatta valami, hében hóban a párom is megerősített, hogy minyha ő is érezné. Ez a mocorgás mind a mai napig megvan, de valahogy mostmár egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy tényleg a babát érzem. A mocorgás nem erősödött, a párom elől is elbújik mostmár, ha valóban ő az. Nagyon ritkán érzek egy-egy komolyabb rugást, de annyira véletlenszerűen, és annyira lehelletnyi ideig, hogy mikor elmúlik, valójában én sem tudom, hogy tényleg megtörtént, vagy csak beképzeltem magamnak. És azért is tört meg a hitem, mert azt a feltételezett mocorgást mindig csak jobb kézzel érzem, ballal sosem. Ráadásul tegnap kaptam egy sztetoszkópot a vérnyomázmérőhöz, kíváncsiságból meghallgattam a saját szívemet, de a hasamban csak a bélmozgásokat hallottam, semmi mást.

Más is érzett így, vagy most mi lehet velem? Első baba, szóval még van időm az első magzatmozgás megérzéséig, de nem tudom hova tenni, hogy most én hallucinálok, vagy nem. Két hete voltam utoljára nőgyógyásznál.

2009. aug. 30. 16:58
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

A babát érezhetted, nem volt hallucináció:) Az első időkben igen gyakran lehet keverni a bélmozgásokkal. A sztetoszkóp meg valószínűleg azért nem működött, mert még olyan "kicsi" a baba, hogy nem tölti ki az egész méhet és mozgolódik jobbra- balra, előre-hátra. Amikor már nagyobb lesz és kevesebb a helye az orvosod vagy a védőnő is ki tudja mikrofonnal "keresni" a szívhangot.

2009. aug. 30. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!