Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki szülés előtt igényelte...

Van aki szülés előtt igényelte a tgyást? Mi a menete?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 21:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Általában a nőgyógyász által a szülés várható időpontjáról kiállított igazolással kell menni a háziorvoshoz, aki kitölti a szükséges nyomtatványt.

A nyomtatványt, meg az igénylőlapokat kitöltve, az irataid másolatával le kell adni a munkahelyedre. Ők 30 napon belül továbbítják az OEP-nek, vagy ha kifizetőhely, akkor intézik.

2013. jan. 17. 22:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Én magamnak intéztem (saját cégnél dolgoztam), az OEP-hez kell beadni az igénylőlapokat meg bemutatni a kiskönyvet. Legkorábban a szülés várható időpontja előtt 28 nappal igényelhető. Én azért intéztem el szülés előtt, hogy szülés után már ne kelljen ezzel szórakoznom.
2013. jan. 18. 11:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérdező, saját magadnak egyedül nem tudod elintézni, mert a munkáltatónak is ki kell töltenie a saját nyomtatványát (nyilván saját cégben a munkáltató is te vagy, de ha nem saját cégben dolgozol, akkor így nem tudod elintézni).

Azt megteheted, hogy kikéred a munkáltatótól a kitöltött nyomtatványt, és a tieiddel együtt beviszed az OEP-be, de akkor szólj a munkáltatónak mihamarabb, hogy kezdjék el kitölteni a könyvelésen.

2013. jan. 18. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!