Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz az hogy ha háton alszok...

Igaz az hogy ha háton alszok akkor a baba elnyomhat valamilyen eret? És ha igen akkor lehet baja tőle?

Figyelt kérdés

Mostanában arra kelek hogy akartomon kívül a hátamon vagyok.Van olyan is hogy a hátfekvésből az oldalrafordulás egy kissé fájdalmas.Nemtudom hogy ettől van e csak eszembe jutott hogy hallottam erről hogy a baba eltud nyomni egy eret.De ilyenkor pl. amikor azt sem tudom meddig alszom úgy és tényleg nyom egy eret akkor a babócának mi baja lehet?Vagyis lehet baja?Ha nem kap elég vérellátást valami károsodás éri?Annyit jár mostanában ezen az agyam.Ugye nem lesz baja?

29 hetes km.

2009. aug. 30. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Elvileg igaz.A baba súlya a 20. héttől már akkora, hogy elnyomhat egy eret.Ez a te vérellátásodat biztosítja, ha szédülsz hanyatt fekve, vagy hirtelen melegség tör rád, akkor nyomja az eret a baba.Próbálj meg félig ülő helyzetben aludni.Én kismama párnán alszok, amire rakok még párnákat, és nagyon kényelmes.

2009. aug. 30. 11:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi hogy írtál!

Akkor a babának nem lehet baja?

És a terhespárna valóban jó?Már gondolkodtunk rajta a férjemmel hogy vegyünk e.Hol vetted és mennyibe kerül?

2009. aug. 30. 11:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezt ajánlom, nagyon jó!

[link]

Szoptatásnál is(fekve főleg) szükséged lesz mindig a hát megtámasztására!

Egyébként főleg neked rossz ha ráfekszik egy érre, én utolsó héten olyan rosszul lettem, mint mikor valakinek leesik a cukorszintje. Régen olvastam valahol, hoyg neki is okozhat valami bajt, de nem emlékszem, hogy naaaagy veszélyt emlegettek volna.

2009. aug. 30. 11:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom... én az utolsó napig háton aludtam!Oldalt fekve nem volt jó,nekem sem és a babám is tiltakozásul addig rugdosott ameddig a hátamra nem fordultam.Én sosem szédültem vagy voltam rosszul emiatt!

3 hetes baba anyukája

2009. aug. 30. 12:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A vesédben is kialakulhat pangás, ha háton fekszel, és a baba nyom egy húgyvezetéket.

Plusz nyomhat egy olyan eret is, ami a lepény rossz vérellátását is okozhatja arra az időre.

Nekem a jobb vesém eleve pang, terhesen csak rosszabbodott a helyzet. És emiatt a doki bal oldali alvást írt elő. Hát nem könnyű... Sokszor ébredek háton, vagy jobb oldalon.

Előző terhességnél is így jártam, de érdekes módon sokat aludtam háton a végefelé, metr csak úgy volt kényelmes, és semmi bajunk nem lett.

2009. aug. 30. 12:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Én egy sima kispárnát tettem a lábam közé oldalt fekvésben, jó volt. Szoptatni mindig fekve szoptattam, ne hiányzott a terhes -szoptatós párna, de jól ki lehet használni amúgy.

Igen, elnyomhatja a hasi ütőeret a baba, ha úgy fekszik, de a tied már akkora, hogy iszonyat rugdosna, ha nem tetszene neki valami. Nyilván ha álmodban hanyatt fordulsz, nem tudod ezt kikerülni, de a babád szólna, ha nem tetszene neki valami:-)

2009. aug. 30. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia! Az ő oxigén ellátása nem lesz jó, ha nyomja az eret ami a lepényt táolálja, az meg őt. Amennyire tudod, próbáld kerülni. Tudom, a végén már sehogy nem jó. Valahogy ki kell bírni,jobb félni mint megijedni. Minden jót nektek! Boldog babavárást.!

1 éves anyukája

2009. aug. 30. 13:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is gyakran ébredek arra, hogy hanyatt fekszem, főleg mióta nagy a pocakom. Mondjuk én sok párnával alszom, mert teljesen hanyatt nem is tudnék.Úgy tudom, hogy ha nyomja azt a bizonyos eret, akkor annyira kellemetlen, hogy felkelsz, mert rosszul vagy és ha a babának nem jó, akkor úgyis rúgdos.Mondjuk a biztonság kedvéért, ha hanyatt ébredek oldalra fordulok.
2009. aug. 30. 13:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ!

Ha fölébredek és tudatosul bennem hogy épp hanyatt vagyok akkor én is oldalra fordulok,csak ugye ma reggel is így ébredtem és ezért kezdett foglalkoztatni hogy vajon mióta aludhattam úgy és hogy lesz e baja a kicsikémnek.De remélem nem.Nagyon köszi mégegyszer!!

2009. aug. 30. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!