Lekéstem a 16. heti vérvételt! Mit tegyek?
Ennek akkor van nagy jelentősége, ha elvetetnéd a babát, ha beteg lenne.(nálam ezért nem volt jelentősége)
Hogyhogy csak most derült ki, hogy babás vagy?
Kétlányos 23hkm.
nem csak a 16 hetes vérvételt késted le, hanem a 12 hetes genetikai uh-t is.
Ha egészséges a babád akkor igazából gondolom nincs baj.
azt nem tudom, hogy ilyenkor hogyan működik, mert GYES-re viszont ha jól tudom csak akkor vagy jogosult ha a 12. hétig terhesgondozásba vesznek.
Sok minden kiszűrhető lett volna, pl. bizonyos rendellenességek, amiknél még el lehetett volna vetetni a babát, most meg már nem lehet, így ha nem lesz egészséges a babád, akkor is meg kell szülnöd. A további vizsgálatokat meg majd elvégzik.
De azt azért tudod, hogy bármilyen orvoshoz is mész, meg fognak bizonyos dolgokat kérdezni, például, hogy végig volt vérzésed, végig olyan volt, mint szokott, nem voltak rosszulléteid, nem éreztél változást a hasadban, nem kezdtél el hízni, stb? Mert ez mind-mind terhességre utaló jel lehetett volna, aminél az ember vesz egy tesztet és elmegy az orvoshoz. Védekeztél amúgy?
És mivel védekeztetek? Mert semmi nem 100 százalékos, azt ugye tudod, még a fogamzásgátló sem.
Amúgy a 4 pecsétet úgy is össze lehet gyűjteni, ha minden hónapban elmész a terhesgondozásra. Meg van olyan orvos, aki ultrahang alkalmával is pecsétel.
Amúgy nem csak a 16. heti vérvételt késted le, hanem a 12 hetes uh-t is, illetve azt, amit a 18-20. hét között csinálnak. Lesz még 26 hetesen egy vérvétel, vércukorterheléssel, plusz ultrahang, illetve a 32. és a 36. hét körül egy uh.
Előfordulhat, hogy nem vette észre.
Ismerek egy nőt, aki a 3. gyerekével (tehát nem volt tapasztalatnal) is kb. ennyi idősen vette észre, hogy terhes.
Kövér is volt, fogamzásgátló mellett esett teherbe, amit szedett továbbra is, és még a vérzései is megvoltak...
Nekem 24 hetesen derült ki a baba, szintén védekezés rendszeres mensi mellett..
szóval a genetikai vizsgálatokat nem nézik már, de minden fontos vérvétel meglesz amire te gondolsz..annyi h az első uhnál ahova küldenek szólj h legyenek alaposabbak mert most derült ki..hál istennek a fiamnak nem lett semmi baja és bőven meg lesz a 4 pecsétes az anyaságira!!!
innentől meg ugyanúgy zajlik minden de ne lepődj meg h majd a dokik meg a nővérek bárhova mész lenéznek majd h h nem vetted észre :( mert mindenhol említened kell majd a szitut..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!