Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lekéstem az AFP-t, ebből nagy...

Lekéstem az AFP-t, ebből nagy baj lehet?

Figyelt kérdés

Ma voltam laborban, ott derült ki, hogy a nőgyógyász nem írta alá az AFP papírját, csak a pecsét van rajta. Így elküldtek, nem csinálták meg a vérvételt. De egy hét múlva mennem kell magzatvízvizsgálatra(elmúltam 35), akkor számít valamit az AFP eredménye?

A védőnőt sem tudtam már elérni ma, hogy mi van ilyenkor?

2013. jan. 4. 13:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy? Nekem pl 17 hetesen csinálták, mert lebetegedett a dokim és másikhoz kellett mennem. Ő figyelmeztetett is, hogy ilyenkor beleszámítják a csúszást az eredménybe. Ha ma nem tudsz sehogy sem intézni semmit ma, akkor hétfőn intézd el és kedden menj vissza. Ugye a laborban kaptál új időpontot?
2013. jan. 4. 13:24
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha mindenképpen lesz amnio, akkor szerintem kihagyhatod. Bár ez csak egy vélemény.
2013. jan. 4. 13:28
 3/18 A kérdező kommentje:

Vasárnap töltöm a 17-et. Új időpontot nem kaptam, még engem néztek hülyének, de az is vagyok, hogy nem néztem meg azt a papírt...Szerdán megyek amniocentézisre a debreceni klinikára, szerintem annak az eredménye is meglesz addigra, mint az AFP-é. Azt nem tudom, mind a két vizsgálat ugyanarra irányul-e, mert akkor felesleges lenne az AFP. Vagy ha fontos, megkérhetném-e Debrecenbe őket, ha már ott vagyok, azt is csinálják meg, ha lehet 17 hetesen.

Hát olyan szerncsétlennek érzem magam!

2013. jan. 4. 13:31
 4/18 anonim ***** válasza:

Az afp csak egy arányszámot ad. 1 hét alatt lesz meg az eredmény. Azt mutatja, hogy kb mennyi esélyed van egy beteg babára. Nem igazán megbízható teszt olyan 60%-os lehet. Ugyanazokat a betegségeket szűri, mint az amnió, csak ez már 99%-os eredményt ad és 4 hetet kell várni az eredményre. Nekem rossz afp miatt csinálták /amúgy pont debrecenbe/

A védőnőt azért próbáld meg elérni.

2013. jan. 4. 13:50
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A magzatvíz vizsgálatból minden ki fog derulni még a baba neme is. Én úgy tudom.
2013. jan. 4. 13:51
 6/18 anonim ***** válasza:
Szaerintem a velőcsőzáródási rendellenesség miatt csak meg kellene csináltatni az AFP-t. Az amnion csak a genetikai eltéréseket nézik.
2013. jan. 4. 13:56
 7/18 anonim ***** válasza:
Bocsi, a vérvételre lehet jó lenne elmenned, mert nem csak az afp-t néznek, hanem vércsoportot, van-e gyulladás a szervezetedbe....
2013. jan. 4. 14:04
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

ma 13:50

Nem az a lényeg, hogy mit mutat az AFP hanem az, hogy kötelező vizsgálat! :/ Muszáj elmenni rá

2013. jan. 4. 16:41
 9/18 anonim ***** válasza:

Azt írtam, hogy az afp-nek nincs jelentősége, de beszélje meg a védőnővel.

/birom az ilyen beszólogatásokat, mikor nem az a lényeg, hogy segítsenek a kérdezőnek, hanem kioktassák a másikat/

Amúgy a 7-es is én voltam.

2013. jan. 4. 16:49
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszi, a védőnővel már csak hétfőn fogok tudni beszélni, addigra már betöltöm a 17 hetet is, egyébként a vérkép, vércsoport megvan, csak az AFP-t nem vették le, mert ahhoz kell a nőgyógyász aláírása. Hát ha kell, elmegyek utólag is, bár úgy biztos nem lesz túl pontos az eredmény. Csak az is idegesít, hogy szerdán megyek Debrecenbe az amniora, ami után két napig feküdnöm kellene, utána is pihennem, nem vérvételre szaladgálni, mert laborba csak szerdán és pénteken van AFP levétel, na bumm. Hát így jártam.

Köszi, hogy válaszoltatok!

2013. jan. 4. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!