Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves vagyok, És 7 hónapos...

17 éves vagyok, És 7 hónapos terhes. Ha nappalira járok akkor kapok gyedet? Tényleg szigorúan veszik a gyámügyön hogy még fiatal korú vagyok, és otthon kell maradnom 18 éves koromig?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 19:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze a GYED-nek az apaságihoz.

Viszont az apaságit érdemese lenne még a pici születése előtt elintéznetek (ha a párod vállalja,h. a nevére veszi a babát), mert akkor a születésekor már az apja nevét kapja, nem kell később utánajárkálnotok.

2009. aug. 30. 11:15
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

Kizárólag gyesre vagy jogosult. GYedet csak az kap, aki terhesség előtt dolgozott, a szülés pillanatában van munkaviszonya. Mivel neked ez nem volt, kitől és mennyi gyedet szertnél kapni?...

A gyest megkapod, ha megszültél, meg a családi pótlékot, d emár az anyasági támogatásban sem vagyok bizos, hogy munkahely nélkül jár-e...

A terhesség szerintem nem tesz nagykorúvá, és miért kéne visszaköltöznöd anyudhoz? Attól semmi nem fog megváltozni...

2009. aug. 31. 21:38
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

No, Gyedet úgy kaphatnál, ha dolgoztál volna egy kicsit, mert a suli biztosított jogviszonynak számít.

Szóval Gyest kaphatsz. Ha a gyereket anyud gyámságba veszi akkor te nem kapsz rá semmit kivéve egyszeri anyasági. Anyud kaphat gyedet, de akkor nem mehet dolgozni. Ha anyud a gyám akkor a családi pótlék is őt illeti.

2009. aug. 31. 21:39
 14/19 A kérdező kommentje:

Ok.

azért gondoltam mert,ő lesz a gyámom,és ha nem lettem nagykoru akkor???.....

2009. aug. 31. 21:40
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

Szia menjetek el a csaladsegito szolgalathoz, es ok mindenben fognak nektek segiteni! Megmondjak hogy mi jar nektek, mire vagytok jogosultak.

Az apa minel elobb vegye a nevere a kicsit, vallalja az apasagot, minel elobb, meg a baba szuletese elott mindenkeppen! Ettol viszont nem fog fuggeni a gyed vagy a gyes.

Az apasagi nyilatkozatot a gyamugyon kell megtennetek, de menjetek minel elobb oda is be, hiszen mar nemsokara megszulsz.

Mire meglesz a babuka, mindent intezzetek el.

Minden fontos kerdesedben hivatalosan, irodakban erdeklodjel, es ne a neten ismeretlenektol. Ezt csak jo tanacskent irom.

Kisfiut vagy kislanyt vartok? Hogy fogjak hivni a babukat?

2009. szept. 1. 02:15
 16/19 anonim ***** válasza:
90%
Rosszul tudjátok. Mivel nem dolgoztál ezért GYED-re sem vagy jogosult. Gondolj csak bele, sok ember éveket dolgozik mielőtt babát vállal és akkor is maximálva van a GYED összege mennyit kaphat. Sok anyuka el sem menne dolgozni hanem egyszerre gyereket vállalni ha azzal jövedelemre tehetne szert munka nélkül.
2009. szept. 1. 07:50
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Húúú nagyon rosszul tudjátok!! Apasági és gyed... ég és föld! De ha nem is mész be a hivatalba, itt a neten is utána tudsz keresni. Gyedet sem fogsz kapni, az tuti, sok ilyen kérdés van itt is, hogy mikor jár és mennyi onnan is vissza olvashatnál. Apaságit mindenképp tegyen apuka.

37 hkm

2009. szept. 1. 10:07
 18/19 anonim ***** válasza:
83%
Az anyaságit viszont meg fogod kapni, az nem függ a munkaviszonytól.
2009. szept. 1. 11:45
 19/19 anonim ***** válasza:
nem fogsz kapni gyed-et tutira. Gyest fogsz + családi pótlékot.
2009. szept. 1. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!