17 éves vagyok, És 7 hónapos terhes. Ha nappalira járok akkor kapok gyedet? Tényleg szigorúan veszik a gyámügyön hogy még fiatal korú vagyok, és otthon kell maradnom 18 éves koromig?
Köszönöm a válaszokat...
Mi ugy tudjuk,hogy ha a barátom nem tesz apasági nyilatkozatot akkor kapok gyedet,ha tesz akkor gyest....
Akkor ne is számitsak a gyedre?
Nincs apasági viszont a barátomnál lakom ezért szolhat a gyámügy?,Azt mondta nekünk az itteni családsegitő hogy a terhességgel nagykorú lettem....
Vissza kéne költöznöm?
Azt nem igazán értem,h ha a barátodnál lakhatsz,miért nem vállalja az apaságot??
A védőnők sajnos nem túl tájékozottak ezekben témákban,inkább a gyámhivatalban érdeklődj,ők teljesen biztos dolgokat fognak mondani.
Mert azt mondta anyukám hogy ha apasági lesz,nem kapok gyedet.Csak ha az én nevemre kerül a baba.....késöbb elválalja,ha megkaptam a gyedet.....
Vagy rosszul tudjuk?
Rosszul tudjátok, tgyás és gyed csak biztosított jogviszony után jár (munkahely) alanyi jogon az egyszeri anyasági támogatás(kb 50e). gyes(kb27e) és családi pótlék(12200), ezeket fogod kapni.
Esetleg anyukád akar otthon maradni gyeden a kicsivel? Ha igen, akkor ha neki van munkaviszonya, akkor őrá más szabályok vonatkoznak, ANYUKÁD kaphat gyedet, de TE NEM.
Anyukád biztosan jól tájékozott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!