Ha koraszülés gyanúja merül fel,akkor biztos.
Én 33 hetesen teljesen nyitva voltam egy ujjnyira,be is fektettek a kórházba és kaptam tüdőérlelő injekciókat.
Nagy szerencsém is volt,mivel 34.hetesen elfolyt a magzatvízem és a fiam koraszülött lett,de a tüdőérlelőknek köszönhetően tudott magától lélegezni,nem is kellett így lélegeztetőgép,csak egy kis légzéstámogatást kapott 2-3 napig.
Ha úgy látják, hogy fennáll a koraszülés veszélye.
Ha korán indul be egy szülés, akkor azt megpróbálják visszatartani, hogy legyen ideje hatni a tüdőérlelőnek. (Vagy sikerül, vagy nem. Tesómnál nem sikerült, 29. héten érkezett a babája. Szerencséjük volt, mert bár nem volt ideje hatni, mégis önállóan lélegzett azonnal a kicsi.)
Ha bármilyen gyanúja fennáll a koraszülésnek.
Én 25 hetesen kerültem kórházba mert sokat keményedett a hasam, és rögtön másnap megkaptam. Kérdeztem is a dokim, hogy óhhh ilyen nagy a baj, hogy már tüdőérlelőt is meg kell kapnom? Mire ő azt válaszolt, hogy ez a protokoll, mindenki megkapja.
És valóban, mindenki aki az osztályra került, bármilyen okból kifolyólag, már aznap megkapta az elsőt, következő nap pedig a másodikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!