Kapott valaki tüdőérlelő injekciót? Hányat adtak naponta és hány napig?
Én is csak egyet kaptam, amikor benn tartottak fenyegető koraszüléssel 35+2 hetesen, de nem szültem csak 38+2-re!
Amúgy van, ahol csak a 34. hétig adnak tüdőérlelőt, mert később már elég fejlett a saját tüdeje is a picinek.
(2* 24 óra különbséggel, vagy 4* 12 óránként adnak szteroidot farizomba, de már az első után 24 óra múlva hat, ha bekövetkezik a koraszülés, de 24 órán belüli szülésnél is adnak, csak akkor nem, ha a szülés 2 órán belül várható.)
Ja, és ez a tüdőérlelő 1 hétig hatásos, ha azon belül megszületik a pici, akkor nagy valószínűséggel rendben lesz!
30 hetesen kaptam egyet,fenyegető koraszülés miatt,+ 24 órán át visszatartó infúziót.
40hét+2 napra inditott szülésem volt.
Én a 28. héten kerültem fenyegető koraszüléssel kórházba. Akkor adtak egy tüdőérlelőt. Azt mondták, h 2 hét múlva lehet adni a következőt. Erre végülis nem került sor, mert addigra hazaengedtek, és úgy döntött az orvos, h már nem áll fenn a koraszülés veszélye. Pedig engem megnyugtatott volna, ha megkapom a 2.-at is.
Egyébként azt olvastam, h a 36. hétre már teljesen fejlett a baba tüdeje, onnantól gondolom már nem adják.
Igen, a 35-36. héten már egyáltalán nincs szükség a tüdőérlelőre, mert akkor már érett a tüdeje a babának enélkül is. Tehát ha nem kaptál volna és úgy megszületik, akkor sem lett volna gond!
A 35. héten még azért adnak, hogy 1-2 hét elszámolás esetén ne legyen gond (ha esetleg fiatalabb a terhesség, mint a számolt idő, mert a magzat tüdejének az az 1-2 hét is nagyon sokat számít!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!