Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki a 24. hétre 10 kilót...

Aki a 24. hétre 10 kilót hízott, az mennyit hízott még a terhesség végéig? Esetleg volt olyan, akit befektettek diétára a kórházba? Ha igen, meddig kellett bent feküdni?

Figyelt kérdés

És akit a 10 kiló hízás után diétára fogtak,az nem hízott tovább a terhesség végéig??Mennyit adtatok le szülés után?

Bocsi a sok kérdésért,csak ennyi minden kavarog bennem.És ha lehet,akkor csak normális válaszokat kérnék,olyanra nincs szükségem,hogy minek kellett annyit zabálnom,hogy most itt tartok!!!!!!

2013. jan. 14. 14:32
 1/9 A kérdező kommentje:
Nincs ilyen kismama vagy anyuka??Csak én járok ebben a cipőben egyedül??? :((
2013. jan. 14. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:

70kg-mal maradtam terhes elősször,96kg-mal mentem szülni.

Másodszor 86kg-mal maradtam terhes és sajnos felmentem

egészen 100-ra.:((

Azóta újból 75 kg vagyok,bár nem vagyok sovány,de azért volt mit leadnom.Pontosan 20kg-tól szabadultam meg.

Nyárig még tervezek kb.7kg-ot leadni.

A hizás az egészségre nézve is ártalmas sajnos.Magasabb cukrom volt a terhességem alatt.Már százszor megbántam,hogy annyit zabáltam.

2013. jan. 14. 14:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Szia.Köszönöm,hogy írtál.Sajnos én nem ,,zabálok,, ugyan annyit eszem mint a terhességem előtt,naponta 2x,max 3x étkezem.És sajnos már 10 kiló plusznál járok.A terhességem elején nem volt semmi gond,havonta 1 kilót híztam,most viszont az elmúlt 2 hónap alatt jött fel rám 6 kiló,és csak nézek,hogy miért?!Ma voltam a védőnőnél,és szigorú diétára fogott,azt mondta,ha hízok továbbra is,akkor kórházba fektet.Ilyen esetben mennyi ideig kell bent feküdni??Én attól is parázok,hogy mi lesz,ha szülés után nem megy le rólam ez a plusz kiló,meg persze attól,hogy mi lesz ha még a diéta ellenére is hízni fogok?!A cukromat nem tudom mennyi,mert terhelésesre csak 2 hét múlva kell mennem.A vérnyomásom nem magas,és a bokám sem vizesedik még,viszont a kezem az igen.Az ujjaim meg a kézfejem dagad. :/
2013. jan. 14. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:

2 hét múlva mész terhelésre? Azt pedig a 24. héten szokták szinálni protokoll szerint!

Amúgy az első babával így voltam, meg igazából most is ennyit híztam, csak még a végét nem tudom. Amúgy +16kg-val mentem szülni, 12-t hagytam ott a kórházban. Senki nem szólt semmit a súlyomra, cukrom is jó volt.

2013. jan. 14. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Én ugyan összesen 9 kg-t híztam a terhesség alatt, de nem hiszem, hogy ezért kórházba fektetnének (hacsak nem eleve sok túlsúllyal indultál). Viszont a napi 2-3x-i étkezés nagyon rossz! Napi 5-6szor kellene enni keveset, ez a cukrot is rendben tarja, kiküszöböli a nagy vércukoringadozásokat. Amúgy meg nem biztos, hogy attól mert sokat híztál cukros leszel. Én az vagyok és az elsővel is az voltam, holott az elsővel 26. hétig semmit nem híztam, utána jött fel 6 kg a 39. hétig, és még 3 kg az utolsó héten, de az már víz volt. A másodikkal most vagyok 24 hetes, már 16 hetesen magas volt a cukrom, pedig a súlyom 5 kg-val kevesebb most mint terhesség előtt (első 3 hónapban végig rosszul voltam, fogytam 8 kg-t). Szóval nem csak az számít, mennyit eszel vagy hízol. A védőnők meg szeretnek ijesztgetni (ugyanez igaz a csecsemősökre is a kórházban).
2013. jan. 14. 16:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát nem hiszem,hogy a védőnőm hülyéskedett volna,ugyan is felkiáltó jellel írta be a kiskönyvembe,hogy Diéta! És azt mondta,hogy innentől kezdve rajtam múlik,hogy megyek-e a kórházba,vagy maradok-e itthon.Ha nem hízok nem kell mennem,ha hízok mennem kell :( 78,5 kilóval kezdtem a terhességet,és ma a tanácsadáson 88,5 kiló voltam :(

Nem tehetek róla,hogy naponta csak 2x 3 x eszem,nem azért eszem csak ennyiszer mert ,,fogyózom,, hanem azért,mert nem vagyok többször éhes.Nem igénylek többszöri étkezést.Ugyan úgy eszem mint a terhesség előtt.Igen ma voltam a védőnőnél és mondta,hogy csak 26 hetesen kell mennem terhelésesre.Én is úgy tudtam,hogy 24 hetesen csinálják,de hát nálunk ez van :/

A kezem és az ujjaim dagadnak,nem tudom,hogy ez már vizesedés-e.A védőnő nem mondta.

2013. jan. 14. 21:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 28+1 napos. A kezdő súlyom 67 kg volt, most tartok 78 kg-nál. Második baba. Az elsőnél 25 kg-ot híztam a terhesség alatt és nem fektettek be. Most tartok 11 kg plusznál, tegnap az orvosom megkérdezte hány kg-nál tarto, nem mondott rá semmit. Jövő héten megyek csak a védőnőhöz. Már rég voltam, kíváncsi leszek mit fog mondani. Még ilyennel nem ijesztgettek, hogy be kell majd feküdnöm ha... Én a 25 kg-ot a szülés után 4-5 hónap után le is adtam. Remélem most is így lesz, és le tudom majd adni a felesleges kilókat. A cukorterheléses vizsgálatot pedig 24.-28.-ig hétig kell elvégezni. Nekem az is jó lett, én is a 26.héten voltam, 4,7 lett az első és a 120 perces pedig 5,8 lett.
2013. jan. 15. 08:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Én a 24. hétben járok és 10 kilót híztam eddig. Az egész családomban mindenki összesen kb 20 kilót hízott, jó eséllyel én sem fogom megúszni kevesebbel.

Ez ellen nagyon sokat nem tudsz tenni. Nálam annyi változás történt a táplálkozásban, hogy a korábbi koplaláshoz képest napi 3szor eszem, gyümölcsöt kilószámra és teljes kiörlésű kenyeret is eszem. Tehát gyakorlatilag 3szor annyit eszem, mint korábban. De ez egy terhesség, nem sanyargathatod a tested. Esetleg megpróbálhatsz pár praktikát, ez még nem fogyókúra:

zárt ki a fehérlisztet és fehércukrot az étrendedből

cukor helyett használj steviát (ne glukózt meg aszpartam tartalmú cukorpótlókat, azok nem egészségesek)

esténként próbálj meg már csak zöldséget és gyümölcsöt enni (de a gyümölcsöt is minimalizáld)

2013. jan. 15. 10:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Engem a védőnő eltiltott minden féle lisztes dologtól..kenyeret semmilyet nem ehetek,csak puffasztott rizst..nem ehetek tésztát,rizst,krumplit,csak zöldségköretet,gyümölcsöket(ami rostos mert már székrekedésem van),zabpelyhet,sovány túrót,kefírt,natúr joghurokat,műzlit,sovány tejet.Csak ilyen dolgokat ehetek,semmi teljes kiőrlésű kenyér meg ilyesmi.Ha nagyon csoki ehetnékem van,akkor ehetek müzli szeletet,de rendes csokit nem!!!Sajnos ez van :( Hát én már édesanyámat is leelőztem,mert a tesómmal 11 kg-ot hízott összesen velem pedig 9-et.Az anyósom hízott sokat a párommal,vele 25 kg-ot hízott,de én annyit nem szeretnék!!!
2013. jan. 15. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!