Terhesség alatt kell/ajánlott E vitamint szedni? Hányadik hétig, és mennyit? Mi a szerepe ennek a vitaminnak?
Nézd, én még az elején járok, de tapasztalatból mondom: jó a magzatvédő. Két hétig rendületlenül szedtem napjában háromszor külön a folsavat, külön a Ca-ot, külön a MagneB6-ot, külön a Rutascorbint, (sajna Rutát szednem kell, nehogy bevérezzek, de ez is vitaminkeverék gyakorlatilag) külön a C-vitamint. Aztán most vettem egy doboz Elevitet, és ez lényegébe leegyszerűsíti a vitaminszedési procedúrát: reggel egy Elevit, folsav, MagneB6, Rutascorbin, délben: magneb6, Ruta, este szintúgy.
Komplexebbek, és anyagilag is jobban jársz. Szedhetsz ezen kívül különféle multivitaminokat, pl. Centrum, de az nem a speciálisabb, várandós igényekre van kifejlesztve. Legjobb tudomásom szerint külön E-vitaminra nincs szükség, ha csak az orvos nem rendeli. Nekem az orvosom is azt mondta, hogy az egyéb vitaminokon kívül magzatvédőt szedjek, abban minden plusz benne van. Én is ezt merem javasolni: vagy multivitamin, vagy magzatvédő, de azokban benne van a szükséges mennyiség, külön nem szükséges pótolni.Egyébként fogyassz müzlit, gabonaféléket, növényi olajokat (ugye nem magában :)), de van a tojásban és a májban is.
A terhes vitaminban annyi van mindenből ami a te és a baba szükségletét kielégíti.Nem jó ha pl. túladagolod a zsírban oldódó vitaminokat mert lehet,hogy többet árt mint használ.
Orvosomtól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!