Megtörténhet ilyen?
Létezik-e olyan eset, hogy megszül egy kismama, és még akkor sem veszik észre, hogy a babája az előző ciklusban fogant mint amit a terhesség során végig számoltak.
Nővéremről van szó, azt gyanítja hogy elszámolták. Megjött neki, és onnan számolták a terminust is, de 3 héttel a kiírtnál hamarabb szült egy 3 kg-os kislányt. Elég hamar elment vizsgálatra a terhessége elején, és a menzesz szerint akkor volt 5hét 6 napos, akkor volt a CRL 6 mm. Tehát szerintem nem az előzőben fogant, mert akkor már sokkal nagyobb lett volna a baba. Ti mit gondoltok erről. Úgy gondolom az orvostudomány már fejlettebb ennél, hogy ne vegyenek észre egy ekkora, majdnem 1 hónapos különbséget.
Ha nem középidőben, hanem rögtön menzi után fogant a kicsi, vagy esetleg a megjött menzi előtt egy pár nappal, ezt elhiszem. Nekem pl 5 hét 5 naposan 8 mm volt a petezsák!!!, embrió még nem volt látható, nővérednek meg már akkor 6 mm volt. Ehhez képest ikreim lettek, egypetéjűek abból a 8 mm-es petezsákból. És 12 hetesen nagyobbak voltak mint a lányom egyedül volt annó ilyenkor.
Mekkora volt a babája 12 hetesen, nem tudod véletlenül?
(Amúgy nekem meg egy hónappal előbb születtek az ikrek, 2.5 és 2 kg-mal, és mivel én is kicsi vagyok, lányom is az volt, minden ok volt a kicsikkel, és mivel ikrek még normál időre is néha kisebbek mint az enyémak, legalábbis a nagyobbik, így én is azt gondolom, hogy nálam is el volt számolva 1-2 hét. )
Szia! Nem tudom a pontos méreteket, de talán 1-2 héttel nagyobb volt, kivéve a femur hossza, az megfelelt a számolt korának. Tesóm szerint úgy volt, hogy menzesz után voltak együtt, hogy pontosan mikor azt nem tudom, de szerinte ebből lett a baba. Akkor valószínű hogy ezért volt nagyobb. De az nem lehet szerinted sem, hogy az előző hónapban fogant, csak megjött neki utána rendesen, ugye?
Gratulálok a babáidhoz! :-))
Én is így jártam 2 szer is mert nekem meg pont hogy sokkal hosszabb a ciklusom és emiatt majd 2 héttel később volt az opvu amiből összejött a baba, ezért a terminus végén meg akartak mindkétszer szüleszteni végülis 10 nappal korábban mint kellett volna ha úgy nézzük...szerencsére a babáim beérték addigra a valójában fennálló 40.hetet és maguktól beindult a szülés, de mindkétszer 41+3-4 nek azaz bőven túlhordásnak lettek minősítve.
Ja és persze az egyiküknél jól végigparáztam a terhességet mert valamit mindig kisebbnek mértek holott szegény csak IDŐBEN volt kisebb, már dohányzással is meggyanúsítottak holott eü dolgozó vagyok. Eszembe nem jutott volna cigizni azóta se gyújtottam rá pedig a nagyobbam már 4 éves.
Ja és 3300 grammal született a fiam szóval biztos hogy időre jött és nem 10 napos túlhordással.
És nagyon vicces volt hogy meggyőzhetetlen volt a doki (2höz is jártam) a peteérés időpontját illetően.
én is 37.hétre szültem meg a fiamat, 3710grammal:)))))))
végig nagyobb volt a koránál, vagyis aminek "kellett volna":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!