Miért káros a magzatra a terhesvitamin?
Itt szokom olvasni, hogy sokan ellenzik. Azt mondják, valamilyen szinten károsítja a magzatot.
Miért? Szerinted érdemes szedni? Melyiket szeded?
A vitamin biztosan nem káros. És nem is fújja fel a babát, sem pedig téged. Viszont "elhangzott" itt egy olyan mondat, miszerint ha káros lenne, nem lehetne patikában kapni.
Nos, ez így nem teljesen igaz. A patikában egy csomó mindent lehet, kapni, ami kifejezetten káros lehet.
De ezek biztos nem a vitaminok... :-)
Én is rengeteg összeesküvéselméletet olvastam itt, nem értem miért jó ez. Pont, hogy ez a sok okoskodás a káros, mert megijesztik a kismamákat, akik ezek után nem merik szedni.
Bizonyított tény, hogy a magzatvédő vitamin megelőzhet egy csomó fejlődési rendellenességet.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy az olyan anyukák jönnek ide okoskodni, pánikot kelteni és kampányolni a vitamin ellen, akik nem szedték lustaságból, vagy mert sajnálták rá a pénzt, és ezzel igyekeznek enyhíteni a lelkiismeretfurdalásukon.
Ezt a kérdést én tettem fel, egyszerűen megdöbbentőek a válaszok: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Kedves utolsó! Ott sok anyukának nem vitaminnal volt a gondja egyáltalán ott a te stílusod ütötte ki a biztosítékot ahogy néhány embert minősítettél.
Semmi bajom a vitaminnal én is szedem de aki nem akarja az az ő baja nekem se több se kevesebb nem lesz ha ő szedi vagy sem. Mindenki döntse el. Ártani nem fog meg két fejed se nő sőt még a picinek sem :)
31hkm
Hát ez a cikk, és újabban rengeteg ezelőtt készült tanulmány is azt állította, hogy nemhogy nem használnak, hanem például a D-vitamin egyenesen káros lehet a magzatra:
Egy orvos ismerősömnek mutattam a cikket, és megkérdeztem hogy mit tud a dolgokról, szerinte a terhesvitaminok hatása valóban nem igazolt semmilyen szakirodalom által, lényegében rádumálták a kedved "vásárlókat" egy termék megvételére, amire nincs is valójában szükségük, és placebó hatásról beszélhetünk. Persze ezt nem kötelező elhinni, de a nyakamat rá, hogy néhány éven belül - ha most nem is robban ki a botrány - majd borul a bili végleg, és akár ki is vonják ezeket a forgalomból, vagy legalábbis valami helyreigazítást fognak kérni a gyártóktól.
Itt még részletesebben írnak róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!