Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért káros a magzatra a...

Miért káros a magzatra a terhesvitamin?

Figyelt kérdés

Itt szokom olvasni, hogy sokan ellenzik. Azt mondják, valamilyen szinten károsítja a magzatot.

Miért? Szerinted érdemes szedni? Melyiket szeded?

2013. jan. 9. 19:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Femibiont szedtem az elsőnél, szoptatás alatt is, ill. most a másodiknál is. Szerintem fontos, és semmi baja sem lett a kislányomnak. Sokan azzal érvelnek, hogy túl nagy lesz a baba, nekem 2800 g 53 cm volt.
2013. jan. 9. 19:47
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Káros volna?Én elég sokat olvasgatok itt,de ezt még sosem olvastam; nem is hallottam még ilyet.

Az más,hogy a terhesség végén már nem javasolt szedni,mert csak "felfújja" a babát,de erről is megoszlanak a vélemények.

Én azt gondolom,hogy igenis indokolt a terhesvitamin szedése,mert egy állapotos nő képtelen volna a megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin,ásványi anyag természetes bevitelére.Arról nem is beszélve,hogy ha hiányállapot áll fenn és akkor még kiegészítést is kell szedni (pl. vas).

Én Elevitet szedtem, azt hiszem a 33-34. hét környékéig,utána már nem.Kisfiam 3170 grammal született,makk egészséges.

A környezetemben mindenki szed/szedett valamilyet.

2013. jan. 9. 19:49
 3/15 anonim ***** válasza:
34%

Miért lenne káros, ha az lenne nem lehetne patikában venni.

Azt szokták mondani, hogy nagyobb lesz tőle a baba, de inkább nagyobb mint kicsi legyen. Különben pedig nem attól lesz nagy hanem a sok gyümölcs, zöldségben található módosító szerektől.

2013. jan. 9. 19:49
 4/15 anonim ***** válasza:
46%

En is vegig szedtem a vitamint, 3460g lett lanyom 38 hetre szuletett. Teljesen normalis sulyu es meretu baba volt. (54cm)

Max engem fujt fel a vitamin. Utolso par heten szaladtak fel ram a kilok.

2013. jan. 9. 20:04
 5/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem karos,nem hizlal sem teged sem a babat.Sot ha terhesseg vegeig szeded bizonyitottan segit abban hogy ne legyen koraszules.Ezt mind Czeizel Endre genetikus mondta el,es en is igy olvastam.
2013. jan. 9. 20:40
 6/15 anonim ***** válasza:
60%
Én még ilyet nem hallottam.Én gravidát szedtem az első 3 hónapban kiegészítve napi 1 folsavval.3 hónap után abbahagytam.Én a 42.héten szültem a lányom 3950 gramm és 54cm volt.Elég nagy baba,de nem a vitamintól.Sokat számított,hogy 10 nappal túlhordtam.
2013. jan. 9. 20:48
 7/15 anonim ***** válasza:
45%
Nem értem mi ez a negatív kampány a kismama vitaminokkal kapcsolatban. Ez csak vitamin, olyan nincs, hogy árt, annyi vitamin van benne, hogy semmit nem lehet belőle túladagolni (direkt így van kifejlesztve). Én azért szedem (vetélés utáni második babaprojekt) mert jó érzéssel tölt el, hogy ha nem tudtam mindent bevinni zöldség-gyülömccsel, akkor is elég vitaminhoz jutok. Sajna nem vagyok oda a zöldségekért, gyümölcs sem mindig jut eszembe. Tudom, hogy változtatni kéne, de a vitamin megnyugtat. Ja, Elevitet szedek, nem hízom.
2013. jan. 9. 21:21
 8/15 A kérdező kommentje:

"Nem értem mi ez a negatív kampány a kismama vitaminokkal kapcsolatban"

Kérlek ne érts félre, szerintem nagyon jó dolog a vitamin. De mint említettem, sok helyen olvastam, hogy egyesek szerint egyenesen káros.

Én szedem a Femibion 400-at, eszembe sem jut abbahagyni, mert engem is jó érzéssel tölt el, hogy adhatok a babámnak "valamit".

Mielőbbi babásodást kívánok neked, és nagyon sajnálom, ami veled történt.

2013. jan. 9. 21:30
 9/15 anonim ***** válasza:
71%
7-es vagyok, nem neked címeztem első sorban kedves Kérdező, de néha hajmeresztő dolgokat olvasok én is, főleg itt, nem csoda, hogy az ember már nem is tudja kinek higgyen, még orvosok is sokszor ellentmondanak egymásnak. Józan ész kell és szelektálni, hogy kinek hiszel, Czeizel pl. nagyon jó :)
2013. jan. 9. 21:43
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ma vagyok 8 hetes, és ma kezdtem el szedni az Elevitet, mellé folsavat és magnéziumot szedek, kiegészítésképpen. Mivel ezek magzatvédő vitaminok, más néven terhesvitaminok, tehát nem is gyógyszerek, nem hiszem, hogy károsak lehetnének, csak kisegítik a kismamát, hogy lehetőleg ne csak a táplálkozással bejuttatott vitamin jusson el a babához, hanem némi többlet is. Én nem látok bennük semmi veszélyeset, max. annyit, mint egy levél c-vitaminban. De ebben a kérdésben sosem lesz béke, egyetértés. Számomra ez megnyugvást jelent, az orvosom javasolja, így szedem. Kétlem, hogy ártani akarna.
2013. jan. 9. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!