Mennyi és meddig jár a táppénz veszélyeztetett terhesség esetén?
Van már egy 2 éves kicsim, ősztől kezdtem el újra dolgozni.
Nagyon szeretnénk kistesót, de mivel sajnos cukros vagyok szövődménnyel, így biztos, megint veszélyeztetett leszek, szóval szerintem a 9 hónapból legfeljebb 3 hónapos koromig tudnék dolgozni, utána 6 hónap betegállomány a szülésig.
A bruttó keresetem 200 ezer forint, milyen jövedelemre számíthatok, ha elmegyek fél év betegállományba?
Ha az elmúlt két évben folyamatos volt a munkaviszonyod, akkor a táppénz 60%, és a szülésig fogod kapni.
200 ezerre a bruttó táppénz nagyjából (ez csak kb. számítás, nem bérszámfejtés:D) 120 ezer lesz. HA mindkét gyerek után te veszed igénybe az adókedvezményt, akkor nettóban is ennyi, ha egy gyerek után veszed igénybe, akkor a nettó 110 ezer, ha egy után sem, akkor 101 ezer.
Móka 77 nézd, a kérdező ezt írta: "ősztől kezdtem el újra dolgozni." illetve " a 9 hónapból legfeljebb 3 hónapos koromig tudnék dolgozni,"
Ez szerintem elég egyértelműen azt jelenti, hogy dolgozik. Szövegértés, hmmm??
Amúgy nem "menny" hanem menj. HAcsak nem a mennyországra gondoltál, bár szövegkörnyezet alapján ennek kicsi a valószínűsége.
Ja, és a táppénz harmada nem kívánságműsor a munkáltató részéről. Tulajdonképpen neked mi a bajod? Válaszoltál egy kérdésre úgy, hogy fogalmad sincs róla, mi a helyes válasz.
Nem olvastad el rendesen a kérdést se, erre utalnak a válaszaid. Tényleg nem tudsz helyesen írni, ezért javított ki az egyik válaszoló.
Szerintem ne erőltesd, hogy olyan kérdésekre is írj választ, amiről nincs lila gőzöd se.
A két válaszodból kettő sikerült totálisan értéktelenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!