Válaszolnátok egy pár kérdésre? :-)
Miert kell terhesseg alatt fogorvoshoz menni??(rettegek tole)
Mikor kell/erdemes eloszor nogyogyaszhoz menni terhesseg kezdetekor??
Mennyit koltotok havi szinten egy babara???
Hogyan lehet a pici erkezesere lelkiekben felkeszulni??
_én 2-szer szültem,de a fogorvostól jobban félek :) és nem is mentem el....:(
-Én elmaradt menstruáció után kb 10 nappal mentem
-kb.40 ezer ft,de ez váltózó elég kevesebb is mikor pici mi bébiételt eszünk plusz ha kell új ruha....
-nekem könnyen ment persze voltak hullám völgyek ilyenkor olvastam babás könyvet,beszélgettem anyukákkal....
fogorvos: mert a terhesség alatt a kálcium elvonódik a szervezetből a kicsi javára, és károsodást okozhat a fogakban,valamint a c vitamin hiány ínysorvadáshoz vezet, (vező fogíny, kihullik a fog...)
orvos: miután elmaradt az első mensid, utána kb 2 héttel
a 6-7 hétben már hallani a baba szívhangját is :)) addig csak kis moszat.
kiadások:amíg terhes voltam, csak a plusz ételmennyiségre és a vitaminokra volt plusz kiadás, de persze ha magándokid van, az alkalmanként kb10-12e ft-tal jelent többet, a szülés 50-100e ft körül mozog.
aztán jöttek a nagyobb méretű ruhák...
mire megvettünk mindent a kicsinek, az kb 300e Ft (kiságy, ruhácskák, mellszívó, cumisüvegek, babakocsi, kenguru, sterilizáló, pelenkázó, pelenkák, ágynemű, kád,....) ha szerncsés vagy, ezek jó részét megkapod az ismerősöktől :)
amíg kicsi, lehet turiból is vásárolni neki, ez egyénfüggő, de a pelus havi szinten kb 10e ft.
popsikrém, fürdető - ezeket a gyerekdoki is fel tudja írni, úgy olcsóbb és pont megfelelő.
ha tápszeres lesz, vagy beteg, akkor persze az plusz.
a cumisüvegeket, cumikat is le kell időközönként cserélni
felkészülés: ahogy nő a pocidban, úgy fogsz egyre jobban ragaszkodni hozzá, és már alig fogod várni, hogy a kezedben tarthasd. ez a világ legcsodálatosabb érzése!
és olyankor kit érdekel, hogy mi mennyibe került..? mindent megadnál neki a világon!
Én sem voltam fogorvosnál,nem foglalkoztam vele.
22 napra rá mentem nőgyógyászhoz,addig vártam a teszttel is.
25-30 ezerből általában kivan a gyermekünk.
Én nem tudtam lelkileg felkészülni,nem volt egy könnyű vele,koraszülés,5 hónapig hasfájósság,állandóan ordított éjt nappallá téve,szóval kicsit depis is lettem.
fogorvos: az első trimeszterben kellett mennem, nem volt semmi gond a fogaimmal. Úgy tudom hogy akinek van gond vele, azt visszahívják később is.
nőgyógyász: én beparáztam hogy jajjbiztosméhenkívüli úgyhogy már 5 hetesen voltam, akkor még csak egy kis borsó látszott. Aztán 8 hetesen voltam, akkor már szívhang is volt.
kiadások:
egyszeri nagy kiadás volt a kiságy, a légzésfigyelő, mellszívó, babakocsi.
ruhákat kaptam sokat, azt alig kellett venni.
a pelenka havi szinten egy 10es.
szerencsére anyatejes, tápszert nem kell neki venni.
viszont hasfájós, arra a cseppek havi 30ezer (nem elírás... tényleg ennyi)
és mivel kertes házban lakunk és egy vagyon lenne a lakást felfűteni, külön hősugárzó van az ő szobájában, emiatt az áramszámlánk kb 15ezerrel több.
Ez havi szinten 55ezret jelent, meg az apróságok mondjuk még 5, tehát havi 60.
Lélekben felkészülés: szerintem nem lehet :) ha első baba, úgysem tudod milyen érzés lesz, amíg nem tapasztalod. Olvasgathatsz persze róla, ha ráérsz akkor itt az oldalon is olvashatod a babás kérdéseket, így nagyjából képbe kerülsz hogy milyen problémák vannak a picikkel, milyen megoldások... ki hogy old meg dolgokat, hasznos. De igazán felkészülni csak elméletben lehet, a gyakorlat pedig teljesen más mint ahogy elképzeled.. sokkal jobb és sokkal nehezebb egyben :)
Fogorvos nagyon fontos!! az iny sorvadasat okozo bakterium vetelest es koraszulest okozhat!!!Idosebb korban szivinfarktus ill sziv izom gyulladast!!!
Az elso trimeszterben meg kell pucoltatni a fogakat es az innyeket szakszeruen alapossan. Elekrtomos fogkefet szabad hasznalni naponta 3x es az inyet is masszirozni kell ill szajvizet kell hsznalni alkohol menteset.
A 3. trimeszterben is 1x
Ebbol irtam egy szakdogat kozossen a szajhyg szakemberrel
A Magyar fogorvosi megelozes a beka feneke alatt van sahjnos az emberek csak akkor mennek ha mar faj es gond van A sszajhyg eszmeletlen rossz es sok fiiatal embernek rossz a foga budos a szaja es kozepkorara mar hianyzik tobb foga.Tobbet kene forditani a szaj az iny es a fogak epsegere megorzesere.
Én se mentem el egyik terhességem alatt se fogrovoshoz. Inkább szülök 30szor minthogy egyszer fogorvoshoz. de szülés után rendberakattam, rakatom a fogaimat amikor terhesség alatt romlottak meg.
6-7 hetes terhességnél érdemes orvoshoz menni, mert akkor már nagy eséllyel hallgathattok szívhangot is :)
Az első babánál még nem sokat költöttünk, mert nem tehettük meg. a másodiknál már többet. sőt... mindig vettem nekik valami apróságot. de hiba engedhetek már meg többet magamnak nem kapnak meg mindent, mert olyat úgyse veszek meg aminek nem látom értelmét. :)
A pici érkezésére mi párommal együtt készültünk. az első babánál még ugye nem tudtuk mi vár ránk, ezért együtt olvasgattunk mindenféle cikket a terhességgel, babaérkezéssel kapcsolatban., a második babánál meg inkább a kisfiamat készítettük fel, hogy kistesója lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!