Baj, ha nincs étvágyam és napi maximum kétszer étkezem?
32 hetes vagyok,eddig híztam 8 kilót.Az utóbbi egy hónapban nem eszem sokat,nincs étvágyam,nem vagyok éhes egyszerűen.Nem undorodom amúgy semmitől.A babám nagyon lassan hízik,2 hét alatt mindössze 5 grammot.28 hetesen volt a becsült súlya 1150 gramm,30 hetesen 1200 gramm.Mivel kisebb az átlagnál,két hetente kell járnom ultrahangra.Elvileg minden rendben van,csak genetikai okokból kifolyólag lesz kisebb (az orvos szerint).
Lehet,hogy a babám az étvágytalanság miatt van lemaradva?
Nem hiszem,hogy azért van lemaradva.
Én rengeteget eszem!Híztam is 14 kilót,és
még van 1 hetem szülésig,de nekem is pici a babám.
Azt mondták,hogy azért mert én se vagyok valami nagy darab,és a babám genetikailag ezt örökölhette.
Nekem 30 hetesen 1500 g volt.
Most 39 hetesen 2500 g,csak.
Emiatt ne aggódj,ha a doki azt mondja minden rendben van,akkor nem kell félned!
39 hkm
*50 grammot gyarapodott 2 hét alatt,nem ötöt,bocsi :)
Valóban ezt mondta az orvos és nem kellene aggódnom,de valamiért akkor sem hagy nyugodni.Nem dohányzom,semmi káros szenvedélyem nincs,páromnak sem és első gyermek.Én vagyok 157 cm-45 kg voltam akkor,ő 162 cm és 60 kg.
Nekünk is első baba.
Én 165 cm vagyok és 44 kiló voltam mikor megfogant a baba.
A párom 175 cm és 70 kilo.
14 kilót híztam,most vagyok 58 kiló.
1-es voltam.
én úgy gondolom h próbálj egy picit többet enni és sztem a baba is növekedni fog szépen!:)
terhesvitamint szedsz?
Szerintem megszületéskor egyáltalán nem érdekes, hogy a szülők milyen kicsik, vagy nagyok.180cm-s 90 kg-s nőnek ugyanúgy születhet 2800gr-os gyereke, mint ahogy egy 165 cm-s 60kg-s -nak 4000 gr-s. Én inkább a táplálkozásra fognám.
A barátnőm és én mindketten kicsik vagyunk, napi 4-5* ettünk, szedtük a vitaminokat , mindkettőnk gyereke 3000 feletti, a másik barátnőnk kólát ivott, csipszet evett, semmi vitamint, 2700 gr lett a kicsije. Úgyhogy én amondó vagyok, hogy függ a táplálkozástól !
Én úgy tudom hogy nincs feltétlen összefüggés az anya súlygyarapodása és a magzat hízása között. Van, aki sokat hízik, és mégis kicsike babája születik.
Én 6 kilót híztam a 31. hétig, (167 cm 57 kg voltam a terhesség előtt), nem tudok sajnos sokat enni , bár szedek vitamint rendesen.A 30. héten 1500 gramm volt a babám. Nem vagyunk igazán nagyok a férjemmel, bár én az átlagnál nagyobb súllyal születtem. Szerintem genetika is, hogy mekkora lesz a baba.
Természetesen számít a genetika, de a terhesség alatti táplálkozás szerepe a baba fejlődésében lényegesen közrejátszik!
2 hét alatt 50 gramm nagyon kevés...
Nekem 28 hetesen 1700 gramm volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!