Kaphatok gyedet? 2011 novemberétől 2012 júniusáig be voltam jelentve 4 órában! 2012 júliusában munkahelyet változtattam, azóta 8 órába vagyok bejelentve! Most 9 hetes terhes vagyok! Megfogom kapni a gyedet? És hány hónapos koromig kell dolgoznom?
8 hónapot dolgoztál 4 órában, akkor az 4 hónap munkaviszony.
Most van 6 hónap munkaviszonyod az új helyen, az 10 hónap. Még 2 hónapot minimum dolgoznod kell, hogy legyen 1 év munkaviszonyod, de betegre csak fél évre mehetsz, ami nem tart ki azülés ig, ezért is dolgoznod kellene még pár hónapot!
De a 2012 éved átlag keresetét nézik, amit ugye a 4 órás meló lehúz, ezért az idén kéne dolgoznod még fél évet, utánna elmenni betegre, akkor jó gyeded lenne, csak a 8 órás bér lenne az alapja!
ha a két munkahely között nem volt 30 napnál több megszakítás, akkor ebben az esetben a 2012-es jogviszonyaidat fogják nézni, és az alapján fogják megállapítani az ellátást is:először tgyást, majd gyedet.
ha a két munkaviszonyod közt több, mint 30 nap különbség volt, akkor csak a mostani alapján. a lényeg, hogy min 180 nap biztosításban töltött napod legyen, hogy normális összeget kapjál.
És hány hónapos koromig kell dolgoznom?
Jó kérdés először tudni kellene hány éves vagy, hogy mégis kiszámoljam hány hónapos vagy most.
most vagyok 9 hetes terhes!!!!!am 21 éves
Mi az a tgyás?
határozatlan idejű!! 108ezerrel vagyok bejelentve!
egy benzinkúton dolgozom, 24-et mennem kell, 48-at pihenek!
Az első válasz hülyeség. A biztosítotti idő szempontjából teljesen mindegy, hogy hány órában dolgozol, egy nap az egy nap akkor is ha 8, akkor is, ha 4 órában dolgozol.
Már most is elmehetsz táppénzre, mert a szükséges 365 napod megvan, és nem mellesleg a táppénz ideje ugyanolyan biztosításban töltött nap, mint a munkanapok.
A tgyásod alapja a 2012-es éves béred lesz. Ha a 2 munkahelyed közt volt 30 napnál hosszabb szünet, akkor a 108 ezer lesz az alapja, ha nem volt, akkor meg az egész éves jövedelmed, tehát a 4 órás bért is beszámítják.
A gyeded alapja attól függ, hogy mikor mégy táppénzre. HA más most elmégy, akkor a gyed alapja ugyanaz lesz, mint a tgyás alapja, a kedvezményszabály értelmében. Ha dolgozol idén 180 napot, akkor a gyed alapja az ezidő alatt kapott béred lesz. ÖSszegben ez valószínűleg nem jelent különbséget, csak számítási módban.
Az utolsónak van maximálisan igaza, látszik, hogy jártas a témában.
Felhívhatod az OEP-et is a témával kapcsolatban, ha személyre szabott tanácsot szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!