Hogyan történik a terhesgondozás a te esetedben, mennyit fizetsz, mennyit vársz, mennyi időt foglalkozik veled orvosod?
Szia! Az utolsó vagyok.
A Szt. Imrében fogok most szülni, az előző is ott született. Az első babánk a Szt. Rókusban, de nemhiába váltottam kórházat, de ha jól tudom ott már meg is szűnt a szülészet.
A Szt. Imre nagyon jó választásnak bizonyult!
Szerintem válts orvost, nagyon fontos hogy ha már fogadsz orvost és szeretnéd, hogy ő kísérje végig a szülésed, akkor úgy érezd: maximálisan megbízol benne, számíthatsz rá.
Én már tudom mire számítsak és rájöttem, hogy nekem személy szerint a szülésznő ezerszer fontosabb mint az orvos, aki csak végigkíséri és nem végigvezeti a szülést mint a szülésznő.
Mindegy, hogy orvos vagy szülésznő van fogadott melletted, a lényeg, hogy jól tudjatok együttműködni és bízni egymásban.
Szia! Én SZTK-ba járok, időpontra, max. 5 percet kell várni, képet mindíg kapok ingyen. 10-15 percet vagyok bennt a rendelőben. A legszimpatikusabb, hogy ez a doki nem turkál feleslegesen havonta, mint más orvosok, csak ha panaszod van. Az első nyulkálós vizsgálatom 36 hetesen lesz a kenetvétel miatt. Én meg vagyok elégedve mindennel, mindíg kapok leletet, nagyon odafigyelnek a vércukorra, jövő héten nézik majd negyedszer. Nem fogadok senkit, mert nagyon sok negatív dolgot hallok a kismamáktól a fogadott orvosokkal kapcsolatban. A másik dolog pedig, hogy lakáshitel mellett nincs pénzünk rá, ami van "felesleges" a babára költjük, így is nagyon sok használt dolga lesz sajnos, mert nem tehetjük meg, hogy mindene új legyen.
Boldog babavárást!
35hetes pocis
15:51-es vagyok megint.
Én sem a Szt. Imréhez tartozom, hanem a Sote-hoz. Az Imrében lehet úgy is szülni, hogy körzetileg nem oda tartozol, még akár úgy is, hogy nincs se fogadott dokid, se fogadott szülésznőd.
Nem lehetséges ez ott ahol a szülésznőd dolgozik és járnál a körzeti nőgyógyászodhoz?
Én sem a Szt. Imréhez tartozó körzeti nődokihoz járok, hanem a településemen lévő doki végzi a gondozást.
De azt tudom, hogy nem minden kórház engedi meg, hogy nem területi kórházként fogadott doki nélkül ott szüljön a kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!