Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Arcüreggyulladás antibiotikum...

Arcüreggyulladás antibiotikum nélkül veszélyes a magzatra?

Figyelt kérdés

33 hetes kismama vagyok.

Múlthéten voltam dokinál fül-orr gégészeten és megállapította az arcüreggyulladást. Azt mondta, hogy használjak orrcseppet és ha nem javul másnapra az állapotom kezdjem el szedni az antibiotikumot amit felírt cefzil 500 mg.

Javult az állapotom, mert infráztam, kamilla teáztam, orrcsepeztem, c-vitaminoztam. A fejem se és az arcom se fáj már.

De félek, hogy azzal ártottam a magzatomnak, hogy nem vettem be mégsem az antibiotikumot, mert úgy éreztem jobban vagyok. :(

Most hátul a garatomba folyik le a trutyi, lepedékes a nyelvem és még mindig fáj a torkom. Ezek maradtak.

Langyos sós vízzel gargarizálok, de még mindig fáj, napközben nem annyira.

Segítsetek kérlek, mit tegyek? Az jó ha hátul csorog le a garatomban a váladék? Mennyi idő még kilábalok belőle?

Babámhoz is eljuthat ez?

Azért félek, mert akiknél olvastam arcüreggyulladást, mind kapott antibiotikumot. Én nekem, meg azt mondták, ha jobban vagyok akkor ne szedjem be. Amúgy lázam sincs és hőemelkedésem sincs.

2013. jan. 5. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Vedd be a gyógyszert! Az nem méreg!

Most hogy lefogyok a torkodba, az a rüdődre megy, majd jön a hörög hurut gyulladás.

Ha hüvely gombád, vagy valami fertőzés a kenetben, akkor is antibiotikumot kapnál, és ha nem azednéd be, a babád lenne beteg születése után.

Sokszor írnak fel antibiotikumot terhesség alatt, én 4 x szedtem, és Makk egészséges a lányom.

Csak elhúzod a betegséged, magaddal tolsz ki, és a babáddal is, mert re is rámehet, ha nem kezelés magad!

2013. jan. 5. 10:20
 2/5 A kérdező kommentje:
De akkor miért nem azt mondta, hogy vegyem be? Minek mondták, hogy ha jobban vagyok akkor ne?
2013. jan. 5. 10:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Mégsem javúlt, ha még mindig taknyos vagy, ami folyik le a torkodon!!!

Meg fáj a torkod!

Lejjebb húzódott!

Ebből hörög hurut, vagy tüdő gyulladásod lesz, ha nem kezeled!

2013. jan. 5. 10:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor kiváltom az antibiotikumot.

2013. jan. 5. 11:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Az arcureg gyulladastol nem lesz baja csak a szovodmenyeitol.Valamelyik nap pont megint emlegettek a hiradoban azt a 8hos kismamat akinak kozepful gyulladasa volt.Nem kezeltek keletkezett egy verrog es meghalt.A babat meg meg tudtak menteni.Azt hiszem pont azert volt a tv ben most mert apukat jeloltek az rtl-en év emberenek szegenyt.Ugyhogy szerintem szedd az antibiotikumot.
2013. jan. 5. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!