Ti képesek lennétek elvetetni egy babát?
szerintem nem véletlen fogant meg az a kisbaba ! tuti a család újabb szeme fénye lenne és egészséges!
csak mert féltek ne dobjátok el!! az meg h vmi baj lesz soha senkinek nem garantált!!!!
szerintem minden kismama legrosszabb rémálma h meg kell szülnie a babáját mert beteg vagy meghalt oda bent....
én is féltem minden alkalommal mégis úton van a 3. baba!!!!
Nem, nem lennék képes rá!
A hatodik babámat várom, és bár mindegyik tervezett volt, de ha nem tervezetten jött volna bármelyik, akkor sem vetettem volna el. Sőt, ezután sem vetetnék el gyermeket, akármennyi is lenne már!
Én néha meg szoktam kérdezni: a már meglévő gyermekedet meg tudnád ölni? Naná, hogy nem! De aki a pocakodban van, pont ugyanúgy a te gyereked, mint a másik! Ugyanúgy belőletek van, és ugyanúgy él! Ha nem akarod őt, akkor meg kell ölni. Meg tudnád tenni?
Nekem tegnap volt missed ab mutetem. 5 agyas szobaban voltam egyutt terhesseg megszakitasosokkal, es azon gondolkodtam, miert ilyen igaszsagtalan az elet, valaki evekig kuzd, hogy legyen babaja, mutoben vegzi, mert a vegre megfogant baba elhal, a mellette levo agyakon pedig egy egeszseges terhesseget megszakittato nok fekszenek.
Ha kaptad ezt az ajandekot az elettol, legyszi ne vetesd el! Tenyleg nagyon jo kromoszomavizsgalatok vannak, ki tudjak szurni a beteg babakat eleg koran!
Én képes.
Ha nem vagyunk rá felkészülve, hogy jöjjön, akkor ne jöjjön, mert az a házasságot is tönkre teheti. Nem akarok rá úgy nézni, mint egy nemvárt valakire... főleg ugye, ha védekezés mellett fogant. Én így gondolom, ha megköveztek is.
Van ismerősöm, aki megtartotta a becsúszott babát és bizony megbánta. Rájött, nem megy neki ez az egész, elhagyta a feleségét és az elsőszülöttet, a csajszi azóta kínlódik két gyerekkel segélyen, mert lelkileg nem tud talpra állni, munkába nem veszik fel sehova... Én nem akarok ilyen életet. Akkor inkább egy, aki megvan és a szerető férjem, mint egyedül maradni kettővel.
Kérdezd meg a férjed, hogy nemcsak attól fél-e, hogy beteg lesz a babátok. Ha igen, akkor sokkal egyértelműbb a helyzet, megtartjátok. Elég hamar ki tudja ma már deríteni egy jó genetikus, hogy lesz-e baja a kicsinek. mondjuk én nem hiszem, hogy képes lennék elvetetni egy beteg babát. De nálatok ez az öröklődős betegség elég hamar kiderül, nem, hiszen az előző is 9. hétben ment el. hidd el, hogy egy vetélést befejezni sokkal könnyebb lelkileg, mint egy tudatosan döntött, direkt kért abortuszt.
Hajrá kistesó!
Még nem olvastam végig a kommenteket. Viszont én is kismama vagyok teljesen együtt érzek veled.
Nekem tervezett ez a terhességem.
Én ezért nem. Viszont ha nem az lett volna közösen beszéltük volna meg a párommal a dolgokat. Végig hallgattam volna az ő véleményét is meg ő is az enyémet. Őszintén én csak abban az esetben gondolom, hogy eltudnám vetetni, ha több orvos egymástól függetlenül mondaná azt, hogy beteg nagyon a babám. Akkor biztos nem kérdés. Az, ha anyagilag nem engedhetnénk meg magunknak egy másik gyermeket az most más kérdés akkor nem tudom, hogy hogyan is döntenék. Remélem soha nem fogok ilyen helyzetbe kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!