Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rendelőintézet vagy magánrendelő?

Rendelőintézet vagy magánrendelő?

Figyelt kérdés
Helyi rendelőintézet NEM TÚL KEDVES nőgyógyásza, vagy magánrendelő-be jelentkezzek terhesgondozásra? A helyi rendelőintézet 5 percre van és majdnem minden vizsgálatot itt végeznének, a magánorvosomhoz másfél órát kell utaznom Bp.-re. A TB ellátás ingyenes, a magánorvos elég sokba kerül. Átlag keresetűek vagyunk a férjemmel, sőt, picivel talán még alatta is. Bizonytalanság vagy biztonság? Nem tudok dönteni!!! Ti mit választanátok, választottatok?
2013. jan. 3. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy nem terhesként adok tanácsot, mi még "csak" harcolunk a babáért :) Nálunk a magánorvos jött be, abból is csak egy. Ő volt az első, aki olyan dolgokra is gondolt, amik előtte legalább 4! állami nőgyógyászt nem is érdekeltek. Szóval nekünk ő jött be, viszont előtte végigkutattam minden lehetséges forrást, hogy ne dobjunk ki pénzt az ablakon. Akihez mi járunk, nem is rendel állami szakrendelésen, csak osztályos orvosként. Szóval szerintem sokkal jobban megéri a magán, de nagyon alaposan utána kell nézni, mert többségében azok rendelnek magánban, akik az sztk-ban is...
2013. jan. 3. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:

A mai napom után írom a következőket:

A férjemmel mi is 100ezret 100ezret keresünk netto, így elég egyértelmű, hogy a magándokit kilőttük már az elején.. Gondoltuk, mi baj lehet, itt is orvos, ott is orvos van.

Ma 11-re volt időpontom, fél2-kor nagykegyesen behívtak, majd közölte a doktor, hogy ma már nincs ideje megvizsgálni, meg úgy semmire, jöjjek vissza más időpontban.

36 hetes vagyok, NST-t kellett volna csinálni, tenyésztést, laborbeutalót és sorolhatnám.

Na ezt egy magán tuti nem csinálja meg.

De azt továbbra is fenntartom, hogy egész egyszerűen képtelenek lettünk volna, és lennénk kifizetni 10ezreket erre havonat.

2013. jan. 3. 17:44
 3/9 anonim ***** válasza:
Én Sztk-ba járok terhesgondozásra Pesten.Csak annyi hátránya van számomra,hogy ha van időpontod,akkor is várni kell minimum fél órát mire behívnak.Nade nekem megéri,mert magánorvost nem tudnék megfizetni.Ebből adódóan választott dokim sem lesz.
2013. jan. 3. 17:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Magánorvos. Igaz, hogy meg kell fizetni, de össze se lehet hasonlítani az SZTK-s ellátással. Az én dokim azt mondta, hogy a hálapénzből vonjam le a konzultációs költségeket. A végén 0-ra jöttem ki, és mint kiderült, a dokimnál ez bevett szokás, így kerüli el a hálapénz körüli kellemetlenségeket. Mégis eszméletlen körültekintő volt a vizsgálatok és a szülés alatt is. A következőt is tuti nála szülöm.

Egy 7 hetes kislány anyukája

2013. jan. 3. 18:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Csak magán doki nekem is az van és még szülésznőt is fogadtam.! A feljárás az az elején havi 1. Utána a 36.héttől is heti 1. De megéri!! Én azt mondom hogy a pénzt is megéri. Valahogy probáljátok meg összesporolni.
2013. jan. 3. 18:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem van pozitiv és negativ tapasztalatom is.

Még nem voltam terhes SZTK-ba mentem rákszűrésre és 1-2 problémával és olyan hülye volt az orvos, semmit nem mondott, mi van, semmi. Kérdezgettem, ő meg tiszta lekezelő volt mintha tudnom kéne.

Teherbe estem, és úgy voltam ha azon a vizsgálaton is ilyen lesz a doki akkor magán orvost fogadok, és most jön a poén, kiderült hogy máshoz tartozom területileg, és az a vicces hogy pont a nőgyógyászat vezető főorvosához, aki egy angyal kedves ember.

Szóval szerencsém volt!

2013. jan. 3. 18:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Én mindenképpen magán

havi szinten kell pénzt adni

szülésnél meg nem kell 80.000-100.000 ft adni

MIndkét szülésnél 30.000 ft adtam és utána is rendes volt velem a doki! /Főorvos!/

2013. jan. 3. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
47%

Sztk!

Miért fizetnék egy olyan ellátásért,amit ingyen is köteles megcsinálni????

Éves tapasztalatom van mindegyikből...

Jártam magánhoz,aki lesz@rt és most SZTK-ba járok,ahol tök kedvesek...

2013. jan. 4. 06:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok hogy leírtátok a véleményeteket, köszönöm. A helyi nőgyógyásszal egyébként az a problémám, hogy sógórnőm hozzá járt terhesgondozásra, és egyszer bepróbálkozott nála hogy menjen át a magánrendelésére, és miután ezt sógórnőm elutasította, elfordította tőle az UH monitorját. Nahát ilyen ember ő. Ezért vacillálok. A magánorvost nem zsebbe fizetnénk egyébként, hanem az egészségpénztári számlánkról. Még mindig nem döntöttem/döntöttünk, bár férjem a magán felé hajlik.
2013. jan. 4. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!