Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek az első szülését...

Akinek az első szülését indították oxytocinnal? Többi lent

Figyelt kérdés
most várom a 2.kisfiamat,37 hetes vagyok,és nagyon félek hogy őt is indítani fogják,nagyon nem szeretnék oxytocint,főleg egy olyan helyen,ahol nem szorgalmazzák az eda adását.anno hamar meglett a kisfiam,az oxy miatt,de iszonyat volt...nekem legalábbis,lehet alacsony a fájdalomküszöböm,bár meg sem szólaltam de azt hittem ottmaradok.szóval tapasztalatokat szeretnék,kinek hogy indult a 2. ha az elsőt indították,köszönöm!
2013. jan. 3. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:

1. magzatvíz elfolyt, fájáso ksehol, 12 órával később oxi bekötve, fájások 5 percen belül, majd a baba 3,5 órán belül

2. komplikáció miatti kóráhzi bentfekvés, rossz nst érték, átküldtek a szülőszobára, burokrepesztés, 1 óra múlva sem volt semmi fájás, oxi, fájások 5 percen belül, baba 1,5 óra múlva megszületett. A gyorsaság miatt brutálisabb fájások voltak, illetve nem volt köztük szünet, ami alatt egy kicsit pihenhetne az ember, de legalább hamara vége lett. Szerencsére mindketten egészségesen kerültünk ki a szülőszobáról.

2013. jan. 3. 15:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem az első indították és oxit kaptam. Négy óra alatt meglett a lányom. Másodiknál fájásokkal kezdődött nem kaptam semmit két óra alatt meglett a második lányom.. :)

jobb volt, hogy nem kaptam oxit, mert így tudtam járkálni és csak a tolófájásoknál kellett lefeküdni.. könnyű szülés volt, mindenre emlékszem. :)

neked is ilyen könnyű szülést kívánok :)

2013. jan. 3. 15:59
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,tényleg nincs két egyforma terhesség és szülés sem,én is erre készülök! kedves 2. válaszoló,a valódi fájásaid milyenek voltak,amennyire emlékszel még az oxysokra?a különbségre gondolok.

nekem ahogy bekötötték az oxyt,rögtön 2 percesek,majd szünet nélküliek,katasztrófa...annál fájdalmasabbat,nem is bírnék ki szerintem,mint ahogy az 1. válaszoló írja.

2013. jan. 3. 16:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok terhes,de mikor az elsőt szültem, én is majd megzavarodtam,az oxy-tól annyira fájt:(Kíváncsi vagyok,hogy oxy nélkül milyen lenne.Azt mondják,hogy tényleg gyengébb.
2013. jan. 3. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:

az elsőnél amint bekötötték az oxit 5 percesek lettek a fájások..majd nagyon hamar kettő és utána már úgy éreztem, hogy egyfolytában baromira fáj.. a másodiknál itthon elkezdődött a fájás, nagyon gyengén. akkor még elmentem letusolni felöltöztettük a nagyot, páromat összekapartam és indultunk a korházba. mikor beértünk akkor lettek öt percesek. gyorsan felvették az adatokat és betettek az egyik szülőszobába. ott járkáltam két percesek lettek a fájások.. de ez is még nagyon elviselhető volt. kb az utolsó 10 perc volt húzós. korházba érkezés után 1 óra alatt meglett.. nem volt egybehúzódó fájdalmam. és még azt sem mondhatom hogy azért ment egyszerűen mert nagyon pici a babám, mert 3700 - el született. :)

(2. voltam)

2013. jan. 3. 16:15
 6/9 A kérdező kommentje:
hát most nagyon irigyellek...megteszek mindent az oxy ellen :) köszi mindenkinek,remélem vagytok még páran ilyen jó hírrel!
2013. jan. 3. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Én túlhordtam a lányomat, úgyhogy indították a szülést. Bekötötték a cuccost, és kb semmilyen fájásom nem volt. Mintha menstruálnék, ami nálam szerencsére nem túl fájdalmas élmény. :) Kb 8-9 óra múlva, mikor látták hogy se tágulás se semmi, a gyerek még mindig fent a gyomromnál, burkot repesztettek. Na utána már éreztem hogy ez biza nem egy sima menet. :D Ennek ellenére császár lett, mert a gyerek még mindig fent lebzselt a gyomromnál, tágulásom sehol sem volt. :)

Lehet, hogy a másodikat már jobban fogod megélni, ugyanis felkészülsz a fájdalomra. Talán az első azért is fájt jobban, mert még nem tudtad mi fog történni. Sok sikert. :)

2013. jan. 3. 22:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Első szülésnél megindult magától,igaz túl hordás volt már...Kórház,oxy....iszonyú volt...

Fiam 3900-al született:)

Második szülés,szintén tulhordás,megint magától indult,viz elfolyt este 7 kor,aztán vártunk a természetre,végül másnap délelött 11-kor oxy....iszonyatos volt,rögtön perces fájások és 12:15 kor megszületett a lányom 3880-al:)

Most 30 hetes vagyok,reménykedem benne,hogy nem hordom tul...:)Haránt fekszik a kisasszony,nem tudom még mi lesz:))

2013. jan. 4. 11:01
 9/9 A kérdező kommentje:
igen,most már tudom milyen a fájdalom de szerintem erre nem lehet felkészülni,én csak arra emlékszem h mennyire nagyon fájt...biztos nem véletlenül,nálam a menstruáció is nagyon viselős volt sajnos,aki ismeri az apranaxot,az tudja :)és pont az ilyenek érzik meg jobban a szülést is,ezt a nőgyógyász mondta,persze ez még az első szülés előtt,aztán ahogy szültem,rá 9hónapra jött meg először..most már teljesen más volt a menstruációm is,legalábbis gyógyszermentes!
2013. jan. 4. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!