Hogyan győzzem meg a páromat hogy veszélyes lehet a cicája a babára?
Ezt az oldalt nyomtasd ki neki és dugd az orra alá:
Ez nem túldramatizálás!!! Meg akarja várni amig tényleg baja lesz a gyereknek? Akkor majd kipaterolja. Ne hagyd magad lerázni mert ez igenis veszélyes.
Én is rettegek egyébként, anyóssal és a rohadt macskájával lakunk egy házban. A macska öreg 20 éves már, és öregkori betegsége hogy ha eszik azt kihányja, kifossa, kipisili. Persze nem az alomba, az egész ház tele van vele, és bűzlik mint a pöce! Minden nap domestosozom a lakásrészünket, mert behozod a bacit cipővel a kezeden, kilincsen... csoda hogy még nem lett baja. A párom ugyan egyetért velem hogy ki kéne paterolni, vagy kinyiffantani de nincs lelkünk hozzá. De nap mint nap mondom anyósomnak de még nem jutott el addig hogy elvigye állatorvoshoz hogy elaltassák. Ez a macskának sem jó hogy egész nap ilyeneket csinál. Ha kell vedd kézbe az ügyet, fogd és ajándékozd el vkinek. Inkább viselj el egy sértődést, pár nap fasirtot a pároddal, a gyerek a legfontosabb!!!
Kérj az orvosodtól toxoplazmózist ellenőrző vérvételt, ha az negatív és már átestél a fertőzésen (kimutatható az eredményből), akkor maradhat a cica, ha még nem estél át akkor is kellő odafigyeléssel megelőzhető a fertőzés (de akkor inkább menjen a cica). Ha pozitív, akkor meg kezelni kell, de akkor meg főleg tűnjön el a cica. Sem az anyára , sem a megszületett babára nem veszélyes, de a terhesség alatt a magzatra súlyosan veszélyes.
Szóval vérvétel, doki, az eredmény függvényében gyors cselekvés:)
Én megvédeném a párodat. A macska maga nem veszélyes, az alom lehet fertőzött a toxoplazma virussal. Tehát kerülnöd kell az alom tisztitását, más teendőd nincs. Egyébként ezt a fertőzést elkaphatod nyers hús által, illetve nem megfelelően mosott gyümölcstől, zöldségtől is. Ráadásul, ha már egyszer átestél ezen a fertőzésen, akkor védett vagy te is és a baba is. Ez egy vérvizsgálattal kiderithető. Szóval nem kell sem "kipaterolni", sem "kinyiffantani" szegény cicát.
18 hetes macskatartó
Ha a cica a pàrodé, gondolom eddig sem te takaritottad az almot.
Ezt a kérdést nagyon tuldramatizàljàk màr, sima hustol is el lehet kapni a toxo-t, ha nem sutod àt rendesen.
Mikor mondtam a védodonek elso alkalommal mikor nàla jàrtam, hogy van cica, azt reagàlta, hogy tegyem ki a szurét. Gondolom sejted, hogy védonot vàltottam azonnal, a cica azota is velem alszik (szobacica) és a baba lassan 1 éves. Mivel az én macskàm, terhesen is én pucoltam az almot...
Dràma az egész, de ha félsz, ne pucolj almot.
Kicsit off, de talàlkoztatok màr olyannal akinek baja lett a cicàtol terhesség alatt? Hàt én nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!