Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak engem zavar az a hozzááll...

Csak engem zavar az a hozzáállás, miszerint aki terhesen hízik, az "disznó módjára zabál"?

Figyelt kérdés
nem mentegetőzni akarok, de én pl.semmivel nem eszek többet, mint a terhességem előtt, mégis sokat híztam. Már a védőnő is rámszólt.

2013. jan. 2. 03:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok! Próbálnék nem hiúsági kėrdést csinálni a terhességből, de néha nagyon tud zavarni, hogy központi kérdést csinálnak a +kilókból.

Remélni tudom, hogy a szervezetem tudja mit, csinál /lehet, hogy tartalékolok a szoptatásra, mert ez is elég rendesen ki tudja meríteni az embert/

Tuti, hogy én pl. Nem a kajától hízok, mert jobban odafigyelek arra, mit mikor eszek, pont ezért zavar, hogy ilyenkor mindig azzal jönnek, hogy a szénhidrát...korábban ehettem , fehérkenyeret 52 kg voltam. 22 hetes vagyok 7 kg-ot híztam eddig és tudom, hogy még kb a duplájára számíthatok. Csak teljes kiörlésű kenyeret eszek, a cukrot szinte teljesen kiiktattam, figyelek rá, hogy mikor mennyit eszek már az elejétől. Az viszont igaz, hogy veszélyeztetett terhesként valamivel kevesebbet mozoghatok.

Én személy szerint nem tartom egészségesebbnek, ha valaki csak 6-8 kg-ot hízik. Még nem érzem úgy, hogy diétáznom kellene.

2013. jan. 2. 10:33
 12/18 anonim ***** válasza:

Aki ilyet mond (mármint hogy aki terhesen hízik az zabál) az nyilván még soha nem volt terhes, vagy férfi...

A hormonok miatt ilyenkor a szervezet minden kalóriát tartalékol, azt meg nem lehet megtenni, hogy ezer kalóriás diétát tarts terhesen!

Én sosem voltam nagy zabás,vékony is voltam, de most még annyit sem tudok enni, mint terhesség előtt, mert már nyomja a babám a gyomromat (30. héten járok). Nem híztam túl sokat, de rajtam marad az a kevéske is, ami még le tud menni a torkomon (ettől a mennyiségtől nem terhesen tuti még fogynék is). Meg a baba is most nő a legtöbbet, ezekben a hetekben...

Szerintem nem szabad odafigyelni az emberekre, akik az észt osztják, a természet sokkal jobban tudja a dolgát ...

2013. jan. 2. 10:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Amikor terhes lettem abbahagytam a melót, ami elég kemény fizikai munka volt. Abbahagytam a cigit, és egész nap zabáltam. Több, mint 30 kilót híztam. Szerintem nem csak én vagyok egyedül, aki tényleg a saját hibájából hízott nem is keveset. Már bánom, az biztos, főleg, hogy nem tudom leadni. De ettől még nem kéne a dokiknak mindenkiről azt hinni, hogy tömi magát. :(
2013. jan. 2. 11:05
 14/18 anonim ***** válasza:

Én viszont irigyellek titeket!Én egész nap eszem,jó sokat,csokit,sütit,édességet,kenyeret,szénhidrátot,

mégse hízom,pedig szeretnék.De ez tényleg alkati kérdés is!!A terhesség előtt se tudtam hízni sose,elég soványan is estem teherbe.És most se megy a hízás,bármennyit is eszem.

38 hetes vagyok és +9 kilót híztam eddig.Mondják sokan,hogy örüljek neki,így nem kell majd szülés után fogyózni stb..de már meg attól tartok,hogy kevesebb lesz a súlyom,mint terhesség előtt,és nem fogom tudni szoptatni a babám vagy ellátni őt... :(

2013. jan. 2. 14:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, ne félj, szerintem simán lehet sok tejed. Anyám mindkettőnkkel 8-9 kilókat hízott (vékony alkat volt és alacsony) és mégis rengeteg teje volt, engem pl. 14 hós koromig szoptatott (akkor elválasztottam magamat:) és utána sem apadt el a teje jó ideig.

Én a 30. héten +5,5 kg-nál tartok, lehet nekem se lesz több +10-nél a végére (bár fene tudja). De nem aggódom, mert remélem hogy anyámra hasonlítok és fogok tudni szoptatni.

2013. jan. 2. 15:33
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell foglalkozni senkivel. Sok a rosszindulatú ember. Ilyet normális egyén nem mond. :) Nincs két egyforma terhesség, ez nem lehet vitás! Egyik hízik, másik nem. Sokaknak csak az arcuk nagy, de az akkora, hogy fél Magyarországot kitenné. Én 40 kg vagyok és semmi bajom. A babucim is jól van. Most vagyok 16+2 hetes. Persze volt aki már megjegyzést tett hogy húúú mi lesz ilyen vékonyan. Mi lenne? Az orvosom megmondta, hogy semmi sem ezen múlik.
2013. jan. 2. 19:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Az én orvosom mániákus ezzel kapcsolatban,szigorúan veszi a havi 1 kg hízást és elég nagy a nyomás.17 hetes vagyok és 5kg híztam...de hiába is zavar vagy meglepő hogy így szaladnak rám a kilók nem tudok ellene tenni. Én sem eszem többet vagy mást mint eddig.Azt mondta hogy ilyenkor raktároz a szervezeted...úgy hogy szerintem ez alkat kérdése...ja nem beszélve arról hogy én is akkor szoktam le a dohányzásról amikor kiderült a terhesség :)sztem ez is rásegít :)) ez van ...éljük meg boldogan minden percér mert hamar elfog telni :) élvezzük ki ezt az időszakot aki szeret így is szeret ,pláne hogy az ő gyerekét hordod a szíved alatt...a többi ember meg k...be :)
2013. jan. 3. 21:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ikrekkel voltam nyolc hónapos várandós, amikor beszólt a védőnő, hogy anyuka, sok lesz az a 16 kiló plusz... Azt hittem, rosszul hallok. Nem kommentáltam. Ja, a 6. hónapban már akkora voltam, mint más szülés előtt, 2.8 és 3.1 kg-mal jöttek világra a fiúk. Hát bocs, hogy hízni mertem.

Enni is alig tudtam, az egyik kölök a hólyagomon ült,a másik a gyomromba könyökölt, örültem, ha bármi is lement a torkomon és lenn is maradt.

2013. jan. 11. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!