Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitaminokat szedjek?...

Milyen vitaminokat szedjek? Kalcium? Mit ne egyek amitől hízni fogok?

Figyelt kérdés
A különböző terhesvitaminokat hagyjuk,minden ismerősöm ezeket szedte és el is hízott és még a baba is hatalmasan született.Saját egészségemre is gondolván,mennyi kalciumot és melyik fajtát?
2013. jan. 1. 17:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

A terhesvitamin nem hizlal, és a baba méretével sincs összefüggésben. Az ismerőseid valószínűleg mértéktelenül zabáltak, ezért hízhattak el, és ez okozhatta azt is, hogy hatalmasak lettek a babák.

Szerintem felelőtlenség, ha nem szeded a terhesvitamint. Ha esetleg nyitott gerinccel születik a babád, akkor utólag majd verheted a fejed a falba.

Egyébként én végig szedtem, már a teherbeesés előtt elkezdtem. 6 kilót híztam összesen, a babám pedig 2500 grammal született.

2013. jan. 2. 03:20
 12/21 A kérdező kommentje:
és akkor régen mi volt,mikor nem volt ilyen olyan vitamincsoda??Akkor is egészségesen megszülettek,sőt egészségesebben mint most.Akkoriban nem voltak ezzel elvoglalva az emberek.Most meg jóformán ha nem szedi ezt az ember már búnt követ el?
2013. jan. 2. 19:39
 13/21 anonim ***** válasza:

Régen mi volt? Régebben kicsit (sokkal) gyakoribb volt a vetélés, halva születés, fejlődési rendellenesség.

Igen, mi egészségesen megszülettünk. Aki meg nem, az nyilván nem jön ide leírni, hogy ő bizony folsavhiány miatt fejlődési rendellenesség miatt elhalt méhen belül, vagy esetleg a születése után néhány perccel.

Picit gondolkodni kéne, mielőtt fújod a jól betanult logikátlan baromságokat...

2013. jan. 2. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Korábban sokkal több baba halt meg, csak nem verték olyan nagy dobra, mint manapság.

Ja amúgy régen nem féltek ennyire a hízástól, így megettek minden jót.

A vitaminokat meg te kérdezted

2013. jan. 2. 19:55
 15/21 anonim ***** válasza:

Ja és még valami. Régen nem volt UH. Akkor ugye nem jársz el a vizsgálatokra, mert hát régen sem volt?

Sőt, régen otthon, vagy az istállóban szültek a nők. Régen nem volt eldobható pelenka, meg mosógép. És még hosszan sorolhatnánk, hogy mi minden nem volt régen.

A tudomány fejlődik, és mi haladunk a korral (már aki).

2013. jan. 2. 20:09
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyébként meg ha már itt tartunk,a sok evés sem befolyásolja a baba születési súlyát!!Nem azért lesz egy baba pl 4 kilós,mert az anyukája végig zabálta a terhességét!!Tudjátok a baba születési súlya is genetikától függ!!!!!!!!!!
2013. jan. 2. 20:23
 17/21 anonim válasza:
51%
nem kell moslékkal etetni a babát meg a mamát azt nem hízik el
2013. jan. 3. 01:43
 18/21 A kérdező kommentje:
Úgynézem idedaláltak a bunkók is!Akkor egyétek csak ezeket a szarokat,én biztos nem fogom magam tömni ezekkel a terhesvitaminokkal.Ha egészségesek lennétek(tisztelet a kivételnek)valószínű nem ezekhez a vitaminokhoz menekülnétek.Vita lezárva és csak az írjon aki nem csesztetni akar!
2013. jan. 3. 09:07
 19/21 anonim ***** válasza:

És még mi vagyunk bunkók?

Szedjük ezeket a szarokat? Menekülünk? Mivan???

Én pl azért szedtem, mert amit csak lehetett, meg akartam tenni annak érdekében, hogy elkerüljem a fejlődési rendellenességeket. Bizonyított tény, hogy egy csomó nagyon komoly problémát (pl nyitott gerinc) meg lehet előzni a terhesvitaminokkal.

Ha te inkább kockáztatsz, csak mert az okos barátnőid szerint a vitamin hizlal, hát szíved joga, de azért ne hülyézz le másokat, mert nekik fontos a babájuk egészsége.

Neked is inkább egy biológia tankönyv kéne, nem gyerek...

2013. jan. 4. 00:20
 20/21 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

A Te döntésed, hogy szedsz-e vitamint. Szerintem jó, én szedtem, nem híztam el, a babám egsézséges.

Én azt javasolnám neked, hogy beszéld meg az orvosoddal, mert én úgy hallottam, de nem tudom van-e igazság benne, hogy a kálciumot pont nem szerencsés szedni. Talán itt olvastam, hogy egy anyuka szedte és túlcsontosodott a baba feje annyira, hogy műteni kellett.

2013. jan. 4. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!