Milyen vitaminokat szedjek? Kalcium? Mit ne egyek amitől hízni fogok?
A terhesvitamin nem hizlal, és a baba méretével sincs összefüggésben. Az ismerőseid valószínűleg mértéktelenül zabáltak, ezért hízhattak el, és ez okozhatta azt is, hogy hatalmasak lettek a babák.
Szerintem felelőtlenség, ha nem szeded a terhesvitamint. Ha esetleg nyitott gerinccel születik a babád, akkor utólag majd verheted a fejed a falba.
Egyébként én végig szedtem, már a teherbeesés előtt elkezdtem. 6 kilót híztam összesen, a babám pedig 2500 grammal született.
Régen mi volt? Régebben kicsit (sokkal) gyakoribb volt a vetélés, halva születés, fejlődési rendellenesség.
Igen, mi egészségesen megszülettünk. Aki meg nem, az nyilván nem jön ide leírni, hogy ő bizony folsavhiány miatt fejlődési rendellenesség miatt elhalt méhen belül, vagy esetleg a születése után néhány perccel.
Picit gondolkodni kéne, mielőtt fújod a jól betanult logikátlan baromságokat...
Korábban sokkal több baba halt meg, csak nem verték olyan nagy dobra, mint manapság.
Ja amúgy régen nem féltek ennyire a hízástól, így megettek minden jót.
A vitaminokat meg te kérdezted
Ja és még valami. Régen nem volt UH. Akkor ugye nem jársz el a vizsgálatokra, mert hát régen sem volt?
Sőt, régen otthon, vagy az istállóban szültek a nők. Régen nem volt eldobható pelenka, meg mosógép. És még hosszan sorolhatnánk, hogy mi minden nem volt régen.
A tudomány fejlődik, és mi haladunk a korral (már aki).
És még mi vagyunk bunkók?
Szedjük ezeket a szarokat? Menekülünk? Mivan???
Én pl azért szedtem, mert amit csak lehetett, meg akartam tenni annak érdekében, hogy elkerüljem a fejlődési rendellenességeket. Bizonyított tény, hogy egy csomó nagyon komoly problémát (pl nyitott gerinc) meg lehet előzni a terhesvitaminokkal.
Ha te inkább kockáztatsz, csak mert az okos barátnőid szerint a vitamin hizlal, hát szíved joga, de azért ne hülyézz le másokat, mert nekik fontos a babájuk egészsége.
Neked is inkább egy biológia tankönyv kéne, nem gyerek...
3-as vagyok.
A Te döntésed, hogy szedsz-e vitamint. Szerintem jó, én szedtem, nem híztam el, a babám egsézséges.
Én azt javasolnám neked, hogy beszéld meg az orvosoddal, mert én úgy hallottam, de nem tudom van-e igazság benne, hogy a kálciumot pont nem szerencsés szedni. Talán itt olvastam, hogy egy anyuka szedte és túlcsontosodott a baba feje annyira, hogy műteni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!