Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitaminokat szedjek?...

Milyen vitaminokat szedjek? Kalcium? Mit ne egyek amitől hízni fogok?

Figyelt kérdés
A különböző terhesvitaminokat hagyjuk,minden ismerősöm ezeket szedte és el is hízott és még a baba is hatalmasan született.Saját egészségemre is gondolván,mennyi kalciumot és melyik fajtát?
2013. jan. 1. 17:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Kalciumot szerintem felesleges szedni. Igyál/egyél inkább sok tejterméket.
2013. jan. 1. 17:46
 2/21 anonim ***** válasza:

Hát hízni így is-úgy is fogsz,mert a baba súlya meg a méhen beüli ,,cuccok,, úgy is fognak nyomni súlyt.Meg ha elkezdesz vizesedni is,az is mind rajtad lesz,szóval a súlyod fog nőni.Egyél sok gyümölcsöt-zöldséget,teljes kiőrlésű kenyeret.Kerüld az túlzott édesség fogyasztást,a cukros dolgokat,ne egyél fehér kenyeret és túlzásba a tésztát se vidd.Én sajnos nem étkezem megfelelően,már 7 és fél kiló fel is jött sajnos :(

22 hkm

2013. jan. 1. 18:30
 3/21 anonim ***** válasza:

Beszéld meg inkább az orvosoddal. Szerintem kálcium az pont nem kell.

Egyébként én a terhesség előtt hónapokkal szedtem a terhesviteaint, majd végig a terhesség alatt minden nap, mégsem híztam el. Amikor hazajöttem a kórházból 1 kg volt rajtam a terhesség előtti súlyomhoz képest. A babám 3100 gr-al született.

Az ismerősöd is a kajától hízott el, nem a vitamintól.

2013. jan. 1. 18:30
 4/21 anonim ***** válasza:
Keruld a cukrot,a feher lisztet es a kenyeret(kb amit mar irtak elottem)..:) Es en is azt hallottam hogy a vitamintol nem fog nagyobb baba szuletni!Az nem befolyasol semmit!Sot ha vegig szedsz vitamint a koraszules is elkerulheto 30%-al.Ezt Czeizel is mondta a musoraban.:)
2013. jan. 1. 18:40
 5/21 anonim ***** válasza:
Nem a vitamintól fogsz hízni.Én szedném a helyedben.Ja,és a babák nem ettől lesznek nagyok.
2013. jan. 1. 18:58
 6/21 A kérdező kommentje:
Már miért ne kéne a kalcium? A babának is kell és azt belőlem nyeri el,és nekem meg kellenek a fogaim is.Mindig is azt hallottam,tanultam,hogy ilyenkor főleg kell.
2013. jan. 1. 19:14
 7/21 A kérdező kommentje:
Mivel a ma kapható tejtermékek sem és semmi nem tartalmazza azt a mennyiséget amit kéne tartalmaznia,valahogy pótolni kell.
2013. jan. 1. 19:15
 8/21 anonim ***** válasza:
Hát azért én szerintem tartalmaznak kalciumot a tejtermékek!!Teljesen nem vonják ki belőlük az összeset.Nekem ezzel nincs gondom,mert én amióta terhes vagyok majdnem minden nap megiszok 1 litert,és eszem kefírt is meg joghurtot is.Egyél túrót,meg egyél zsírszegény húst..a húsban is van fehérje!!
2013. jan. 1. 19:19
 9/21 anonim ***** válasza:

A kalciumtól a baba túlcsontosodhat. Nehéz külön adagolni, de ha megkérdezed a dokit erről, ő is v.melyik terhesvitamint fogja inkább ajánlani. Vitaminból és ásványi anyagból is kb annyit tartalmaz, mint ami neked és a babádnak szükséges.

Én orvosi javaslatra 2-3 naponta szedek 1 szem vitamint. Nem gondolom, hogy ettől híznék, de 22 hetes létemre +7 kg-nál járok, pedig kevesebb édességet eszek, mint a terhesség előtt. Felborult az emésztésem, kevesebbet mozoghatok és ugye itt hamar közbeszól a genetika, mert fogyózni sem lehet. Amúgy nem zavar. Egészségesen kajálok és ez a lényeg. A régi súlyomat pedig majd visszaszerzem.

2013. jan. 1. 21:15
 10/21 anonim ***** válasza:
A terhesség alatti hízás nem csak ettől vagy csak attól függ. Különbözőek vagyunk, van aki hízásra hajlamos, van aki annyira nem, van aki egészségesen étkezik, van aki hajlamos felszedni plusz kilókat a vitaminok miatt. Én szedem a vitamint az első három hónapban, próbálok normálisan étkezni, gyümölcsöt is, zöldséget is, csirkehúst, de őszintén: általában azt eszek, amit megkívánok. Néha bizony eszek édességet vagy sült krumplit is. Szerencsémre nagyon sok vizet kívánok. Persze híztam eddig, de nem tudom pontosan mennyit. Egyébként meg inkább legyen normál súlyú babám mint túl pici. Egyik ismerősöm hízásra hajlamos, rettegett a hízástól, alig evett a terhessége alatt és nagyon pici lett a babája. Persze most már minden rendben vele, de a terhesség alatt nagyon sokat idegeskedett a kis súlyú babája miatt. Én inkább eszem normálisan, minthogy pici babám legyen...
2013. jan. 1. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!