Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha vki fizikai munkát végez a...

Ha vki fizikai munkát végez a munkahelyén, az hányadik hónaptól mehet gyesre ausztriában?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 17:04
 1/1 anonim ***** válasza:
Én Ausztriában élek, most vagyok 11 hetes, sógornőm tavaly szült itt. Én úgy tudom, hogy karenz-re (bocsi a német kifejezésért) csak a hetedik hónaptól írnak ki. Ismerősöm és én is hotelben dolgozunk, őt a főnöke olyan 5,5 hónaposan már elküldte betegszabira folyamatosan, mivel amúgy sem nagyon tudott mit csinálni, és a vendégek közé sem mehetett. Ő ezt úgy oldotta meg, hogy kb 2 hét betegszabi, aztán vagy visszament pár napra, vagy szabadságra, aztán megint betegszabi. Nem tudom mit dolgozol, de szerintem nem nagyon írnak ki előbb, bár nem tudom... Főnököm is most lett terhes, ő már valahogy a 4. hónaptól egyszer csak "nem jött", pedig ő javarészt irodában dolgozik, mégis otthon maradhat, a dokija valahogyan kiírta, pedig nem hiszem, hogy veszélyeztetett terhes lenne. Igaz, ő osztrák, meg az is lehet, hogy "jó" orvosa van. Nekem is mondták, hogy keressek más dokit, vagy panaszkodjak, hogy elfáradok, meg itt fáj, ott fáj, de én valahogy idegenkedek ettől... Mit dolgozol, azt szabad tudni?
2012. dec. 31. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!