Hogy hárítanátok az alkoholt baráti társaságban, ha még nem tudják hogy babát vársz?
A párom unokatestvére és a családja meghívtak minket szilveszterezni,de ők nem tudják még hogy babát várok.(És a család többi tagja sem)kb. 6-7 hetes lehetek,és szeretném elkerülni az alkoholt.Hozzá teszem hogy már a párom unoka testvére mondta mikor meghívtak hogy most innom kell vele valamit.Persze már akkor megmondtam hogy nem fogok.Ti hogy közölnétek udvariasan hogy nem kértek alkoholt?Köszönöm a válaszokat!
Boldog Új Évet Kívánok!
Bocsi de akármit is mondasz nekem tuti első ötletem lenne hogy terhes vagy:))) Ha bevallod ha nem, pláne ha van egy 3 évesetek gondolom állandóan hallgatjátok így is a környezettől hogy mikor jön a tesó (csak magamból indulok ki tőlünk is kérdezgették 1.gyerek után) és emlékszem mikor terhes lettem a másodikkal én is koccintottam ugyan karácsonykor de anyósom persze rögtön kiszúrta hogy nem ittam csak egy kortyot és minden magyarázkodás meg mellébeszélés ellenére mondta hogy biztos benne hogy terhes vagyok, mi se akartuk még elmondani mert csak 7 hetes körül voltam és korábban volt egy vetélésem.
Szóval úgy meg még cikibb volt kamuzni hogy le is vágta mi a helyzet.
Sajnos nem bírom ki,hogy ne csatlakozzak a legjobban lepontozotthoz.
Meglepődve látom,hogy Mindenki találgat mindenfélét,ez most komoly? Nem hogy Családnak nem,Senkinek nem hazudnék. Bár ez lehet,hogy beállítottság kérdése és Én volnék túl kamuellenes.Ez tény.
Ezért Én valami olyasmit javaslok,hogy mondd el,"most úgy döntöttem,nem iszom". De egyébként ne görcsölj rá,az is lehet,hogy ott megváltozik a hangulatod a körülmények miatt,és csak jól fog esni egy pohárkával!:) Az meg nem árt.
Jó szórakozást!
Ez nehéz ügy.
A baráti társaságunkban van egy házaspár, és a nő szeret inni, persze mértékkel, de a finom alkoholt sosem hagyja ki. Ha ő azt mondja, hogy nem kér, akkor a következő pillanatban mindenki összemosolyog, hogy "aha", és tudjuk, hogy babát vár.
(Sajnos egyet elveszítettek, azóta sokkal nehezebb ez a téma)
Vannak helyzetek, amikor a kitérő válasz egyenlő lesz azzal, hogy máris tudják, mi az ok.
Mi pár éve karácsonykor voltunk így, nem akartuk a kis tesót 6 hetesen bejelenteni, de amikor elkezdték melegíteni a vacsorát, olyan rosszul lettem, hogy haza kellett mennünk. A nagy tesóra fogtuk, hogy "elfáradt", de nem vette magát ki annyira jól. Pár héttel később elmondtuk, és akkor tisztáztuk a helyzetet.
Esetleg az, hogy "nem jó a gyomrod" talán elfogadható, mert ez a szó szoros értelmében talán nem hazugság, csak nem mondod el a teljes igazságot. Szerintem ez nem egyenértékű egy olyan kitalációval, hogy gyógyszert szedsz.
A másik lehetőség, hogy gyorsan feltelefonálod a fontos rokonokat és elmondod, mondván hogy nehogy már máshonnan tudják meg, és akkor ha kibukik a barátok között, akkor sincs baj.
Egyik terhességemet épp így mondtam el a rokonoknak, sajnos nem tudtam elmenni egy családi temetésre, mert annyira rosszul voltam.
Ja és amúgy GRATULÁLOK!
16-os
:o))
Én is "kamuellenes" vagyok, de ha a baráti társaságunkban elejteném azt a mondatot, hogy
"most úgy döntöttem,nem iszom",
akkor gratulálnának nekem az újabb babához.
:o)
Elvileg én sem vagyok a mellébeszélés hive, de ebben az esetben igencsak érthetö a dolog.
Egy közeli rokon járt úgy, hogy 6 hetesen bejelentették a babát egy családi összejövetelen, és két hét múlva elvesztette. Utána még hónapokig tartott, mire mindenkihez eljutott a veszteség hire, de közben minden alkalommal valaki rákérdezett, hogy mikor is lesz meg a baba - és ilyen lelkiállapotban kb hetente egyszer elmondani, hogy már nincs meg, igencsak rontott a helyzetén.
Azt szintén tudni kell, hogy a terhességek egyharmada (orvosi statisztika szerint) megszakad 6-8 hetes korban.
A kérdezönek - meg senki másnak sem - igazán nem kivánom, hogy igy járjon, söt minden jót kivánok neki, de ezt azért nem lehet 100%-ig kizárni, és már csak ilyen szempontból is jobbnak tartom, ha nem mondjak el túl korán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!