Terhes vagyok, mit tegyek?
19 éves vagyok, főiskolás, állapotos, a párom 22, dolgozik. Fogamzásgátlót szedtem, de most mégis babát várok, nem tudom mit tegyek. A barátom jól keres, de még mindketten otthon lakunk, lenne hova mennünk, de így még praktikusabb, így spórolunk. A szüleimnek és az ő szüleinek is van még 1 háza, oda mehetnénk. Nagyon félek, még tanulok, dolgozok mellette, nem tudom hogy tudnék-e jó anya lenni, hogy tudnám-e eléggé szeretni, hogy mindent megtudnék-e adni a babának. Ti mit tennétek? Tartsam meg, vagy tényleg nincs most még itt az ideje?
8 hetes vagyok.
Hát ezt most légyszives ne mi döntsük el.
Ezt neked kell tudni. Mondanám hogy vetesd el, de az nem nekem fájna. Vagy mondhatnám hogy tartsd meg de nem nekem kell felkellni éjjel egy vizsga elött megszoptatni.
Gratulálok a babához. Én a helyedben megtartanám. Sulit befejezheted levelezőn is. Biztos, hogy jó anya leszel, és nagyon fogod szeretni a kisbabádat.
19hkm
Eldönteni nyilvän neked, nektek kell. En csak azt tudom elmondani ami az en velemenyem, illetve, hogy en mit tennek, de a kerdesed erre is iränyult. Szoval en megtartanäm. Van az a helyzet, amikor celszerübb elvetetni egy gyereket, de azt gondolom, ez nem az a helyzet. Az iskola, a vizsga mind csak egy idöszak, egy gyermek pedig egy eletre szol. En nem vetetnem el azert a gyermekemet, mert egy ideig megnehezitene az eletemet.(mert nyilvänvalo, hogy nem lesz, lenne könnyü)Mindnt meg lehet oldani, a kerdes, hogy te/ti vällaljätok-e. A föiskolän lehet halasztani, mäs is halasztott mär akär külföldi tartozkodäsert, akkor nehogy mär egy gyerek miatt ne "erje" meg halasztani. Anyagilag mint irod nincs gond, pärod van, es ha ö meg melletted is äll, akkor nem lätom okät annak, hogy egy eletet elvetess csak mert nehez lesz. De abban sem vagyok biztos, hogy egyältalän letezik tökeletes idö arra, hogy jöjjön a baba. Mindig lesz valami ami meg eppen kellene, amibe epp most kezdtetek bele. Ha pedig meg is akkor is alakulhatnak meg a körülmenyek a terhesseg alatt is ugy, hogy ne legyen epp ideälis a helyzet egy babähoz. nekem ez az älläspontom, de a döntes nyilvän a tied/tietek. Mindenki a maga tudja, hoyg ö milyen es mit bir. (Bocsi az ekezetek hiänyäert, de nincs a billentyüzeten)
Sok boldogsägot, akärhogy is döntötök!
Szia.
Ha megvannak a körülmények egy baba felneveléséhez,és a párod is dolgozik meg lenne hova mennetek,akkor miért vetetnéd el??Biztos,hogy jó anya leszel,mert minden nőben benne vannak az anyai ösztönök,amit majd a kisbabád elő is hoz belőled amikor már a kezedben fogod!!Én megtartanám a helyedben,a sulit pedig egy baba mellett is be lehet fejezni,nem te lennél a világon az első,aki így fejezné be az iskolát!!!És 19 évesen nem is vagy már kislány,akinek ne férne bele az életébe egy babó.Én megtartanám!!!De előbb üljetek le a szüleitekkel megbeszélni azt,hogy terhes vagy és hogyan tovább ha eddig nem tettétek meg!!Ne mi döntsük el helyettetek.Én biztos,ha ilyen helyzetbe kerültem volna bármikor is,a szüleimmel beszéltem volna meg legelsőként,hogy hogyan legyen tovább.
Remélem megtartjátok!!Boldog babavárást!
21+6 hkm
Szülj, vagy vetesd el!
Beszéld meg a pároddal és a szüleiddel mi legyen.
Senki sem születik anyaként. Mind azzá válunk, azáltal, hogy gyereket vállalunk. Lehet, hogy ez már-már triviálisan hangzik, de ez a része ennyire egyszerű.
Ha közösen tudjátok vállalni, ha a párod is támogatja a család-alapítást, akkor nincs kérdés, hiszen az élet ajándék. Különben meg olyan, mint ha azt mondanád, hogy "köszi, de nem kérem a lottó ötöst, mert nem jött el az ideje"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!