24 éves kismama vagyok fontos, hogy elvégeztessem a Down-kór vizsgálatot? A dokim emlitette de azt mondta hogy nem kötelező. De ha meg szeretném mégis csináltatni kezembe nyomott egy sárga cseket, hogy fizessem be és azzal menjek vissza.
Figyelt kérdés
Kombinált-teszt=9000
Quartett-teszt=19000
Integrált-teszt=29000
2012. dec. 30. 12:54
31/36 anonim válasza:
sajnalom sok erot kivanok nektek
32/36 anonim válasza:
Sajnálom a kis angyalkádat őszinte részvétem((
Mi volt a baja a kicsidnek?Ne haragudj a kérdésemnek ha nem akarsz válaszolni((De babát tervezünk és kezdek rettegni((
33/36 anonim válasza:
Aranyosak vagytok. Ne rettegjetek, nem azért írtam. Edwards-szindróma. Elvileg az élettel összeegyeztethetlen betegség, tulajdonképpen olyan, mint a Down, csak sokkal rosszabb annál. 3000-ből egy terhességre jut beteg baba, és 6000-ből egy születik meg. Sajnos ilyen betegségek léteznek, de kiszűrni nem lehet mindent semmivel, sem tesztekkel, sem amniocentézissel, semmivel. Még szülésnél is történehet olyasmi, ami a kicsi egész életére rányomja a bélyegét. De ha folyton erre gondolnának, és ettől félnének a kismamák, az sem lenne jó. Szerintem a teszteknél sokkal fontosabb, hogy megfelelő szakemberek és megfelelő gépekkel végezzék a fontos ultrahangvizsgálatokat, hogy ha esetlegesen valami gond van a babánál, akkor az nagy eséllyel kiszűrhető legyen, és ennek fényében lehessen felkészülni a születésére, illetve megnyugodni, hogy nincs semmi gond.
34/36 anonim válasza:
Ne beszéljétek le a kismamákat a tesztekről szerintem!
Régen nem voltak ilyen tesztek, örüljünk hogy ma már itt tart az orvostudomány. Egy rossz eredmény után még csinálnak többet is, nem egyből elvetetik!
Kimutatták, hogy nem a 35 éven felüliektől származnak a súlyosan beteg babák, hanem a fiatalabbaktól merthogy úgy gondolják nekik nincs mitől tartani, az idősebbek többsége viszont megcsináltatja.
35/36 anonim válasza:
Nem lebeszeles de ha elvileg tudod nem kovetnel el soha abortuszt es mindenkepp elfogadod a gyereket akkor felesleges a vizsgalat.A lenyeg tisztaba kell lenni a kovetkezmenyekkel es a vizsgalat tovabbi vizsgalatot igyenel.Mennyire megnyugtato tudni hogy 1%eselyem van a lottora?es ha megis nyerek?al megnyugtatas egy betegseget szurni trisomie 21 es trisomie 18 nar nem es a tobbit sem.
36/36 anonim válasza:
Na megcsináltad végül valamelyik tesztet? :-) de azóta már gondolom meg is született a baba? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!