24 éves kismama vagyok fontos, hogy elvégeztessem a Down-kór vizsgálatot? A dokim emlitette de azt mondta hogy nem kötelező. De ha meg szeretném mégis csináltatni kezembe nyomott egy sárga cseket, hogy fizessem be és azzal menjek vissza.
Kombinált-teszt=9000
Quartett-teszt=19000
Integrált-teszt=29000
35 felett ingyenes, a 20. héten, alatta fizetős.
35 felett ajánlott, mert nagyobb a Down esélye. Én nem csináltattam meg, pedig 36 vagyok.
Valamit összekevertek. Ezek a tesztek vérvételből és ultrahangból állnak. A 12. héten veszik le a vért a kombináltnál, az integráltnál pedig van még egy vérvétel a 16. héten is, amit nálunk az AFP-vel együtt csinálnak, így nem kell még egyszer szúrni.
Nálunk Pécsett tavaly ingyenes volt a kombinált, az integrált pedig 15 ezer forint. Én megcsináltatnám a helyedben, hiszen csak egy vérvétel az egész.
A legjobb tudomásom szerint a kombinált downkór szűrés fizetős mindenhol,mert a tb nem támogatja.Ami ingyenes az a sima ultrahanggal szűrhető downkór vizsgálat.Én múlthéten csináltattam a kombináltat 9000 ft volt.Én 29 éves vagyok,ezért azt nem tudom viszont,hogy 35 felett ingyenes-e!
Egyébbként nekem megért 9000 ft-ot,hogy megnyugodhassak.
22-es: igaz.
23-as: én nem akartam lenni az az 1% és rengeteg édesanya ugyanígy érez. Kórházban történt, ahol szültem, hogy édesanyának azt mondták, hogy beteg a baba. Ő úgy döntött, hogy ne szülessen meg élve. Majd pár hónap múlva egy másik édesanya megszült egy beteg babát, akinek viszont azt mondták, hogy egészséges. A két leletet összekeverték. A beteg baba most él, az egészséges pedig halott. Ilyen is van.
24-es: pont ezért nem csináltattam meg. Nem akartam dönteni egy gyerek élete felett. Így akkor tudtam meg, hogy makk egészséges, mikor megszülettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!