Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 éves kismama vagyok fontos,...

24 éves kismama vagyok fontos, hogy elvégeztessem a Down-kór vizsgálatot? A dokim emlitette de azt mondta hogy nem kötelező. De ha meg szeretném mégis csináltatni kezembe nyomott egy sárga cseket, hogy fizessem be és azzal menjek vissza.

Figyelt kérdés

Kombinált-teszt=9000

Quartett-teszt=19000

Integrált-teszt=29000

2012. dec. 30. 12:54
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

35 felett ingyenes, a 20. héten, alatta fizetős.

35 felett ajánlott, mert nagyobb a Down esélye. Én nem csináltattam meg, pedig 36 vagyok.

2012. dec. 30. 16:58
 22/36 anonim ***** válasza:

Valamit összekevertek. Ezek a tesztek vérvételből és ultrahangból állnak. A 12. héten veszik le a vért a kombináltnál, az integráltnál pedig van még egy vérvétel a 16. héten is, amit nálunk az AFP-vel együtt csinálnak, így nem kell még egyszer szúrni.

Nálunk Pécsett tavaly ingyenes volt a kombinált, az integrált pedig 15 ezer forint. Én megcsináltatnám a helyedben, hiszen csak egy vérvétel az egész.

2012. dec. 30. 17:20
 23/36 anonim ***** válasza:
A tesztek abszolút kockázatmentesek, az amniocentézisnél van 1%-os (?) vetélési esély, ugyanúgy, ahogy a lepénymintavételnél is. Tehát, ahogy írták is, a teszteknek nincs rizikójuk.
2012. dec. 30. 17:31
 24/36 anonim ***** válasza:
53%
Az a kerdes mit csinalsz az eredmennyel.Elveteted a gyeteket ha beteg? MEGOLOD mert nem tokeletes? Ha nem akkor felesleges a teszt akor penzkidobas az egesz.
2012. dec. 30. 19:01
 25/36 anonim ***** válasza:

A legjobb tudomásom szerint a kombinált downkór szűrés fizetős mindenhol,mert a tb nem támogatja.Ami ingyenes az a sima ultrahanggal szűrhető downkór vizsgálat.Én múlthéten csináltattam a kombináltat 9000 ft volt.Én 29 éves vagyok,ezért azt nem tudom viszont,hogy 35 felett ingyenes-e!

Egyébbként nekem megért 9000 ft-ot,hogy megnyugodhassak.

2012. dec. 30. 19:08
 26/36 anonim ***** válasza:
Es ha nem lett volna jo az eredmeny?ez all megnyugtatas van meg 300 masik betegseg ami nem szurheto es sokkal sulyosabb mint a down syndroma .Az eletet nem lehet bebiztositani nincs garancia az egeszsegre
2012. dec. 30. 19:19
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

22-es: igaz.

23-as: én nem akartam lenni az az 1% és rengeteg édesanya ugyanígy érez. Kórházban történt, ahol szültem, hogy édesanyának azt mondták, hogy beteg a baba. Ő úgy döntött, hogy ne szülessen meg élve. Majd pár hónap múlva egy másik édesanya megszült egy beteg babát, akinek viszont azt mondták, hogy egészséges. A két leletet összekeverték. A beteg baba most él, az egészséges pedig halott. Ilyen is van.

24-es: pont ezért nem csináltattam meg. Nem akartam dönteni egy gyerek élete felett. Így akkor tudtam meg, hogy makk egészséges, mikor megszülettek.

2012. dec. 30. 19:20
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak: 23-as vagyok. És beteg babám született. Down-ra 100000:1-hez lett volna az esély (ingyen csinálták meg a kombinált tesztet, mert felénk "kötelező"), egy másik genetikia rendellenesség volt a betegsége, aminek sokáig ultrahangon sem vették észre a jeleit. A kisfiunkat sajnos 5 hónapos korában elveszítettük, de a történtek ellenére én sem lennék az 1 % tagja, de a kérdésben szereplő tesztek közül egyikért sem adnék pénzt.
2012. dec. 30. 21:35
 29/36 anonim ***** válasza:
Fogadd őszinte részvétemem.
2012. dec. 30. 21:50
 30/36 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2012. dec. 30. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!