Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzés az, mikor jönnek...

Milyen érzés az, mikor jönnek a fájások?

Figyelt kérdés

Első babámat várom. Mihez hasonlítható, honnan fogom tudni, hogy azok AZOK a fájások??

Pár órája nagyon felidegeltek, azóta fájdogál az alhasamnál, remélem ez nem az, még korai lenne.

31 hkm

2012. dec. 28. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is első babámat várom.Én úgy olvastam itt többektől is,hogy ugyan olyan mint a menstruációs görcsölés,csak sokkal erősebbek.Meg azok rendszeresen jönnek,és bizonyos időhosszig tartanak.

Próbáld meg magad nem felidegesíteni,és nyugodt lenni.Mindenki azt mondja,hogy azokat a fájásokat az első babás kismamák is felismerik!!

21+3 hkm

2012. dec. 28. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Fel fogod ismerni. Érzed ahogy összehúzódik a méhed, és TÉNYLEG nagyon fáj. Kb 10-30 másodpercig tart, és rendszertelen, majd rendszeres időközönként. A fájdalom nem enyhül, erősödik. Ha rendszertelen időközönként jön, és úgy érzed még kibírható az lehet, hogy még csak jósló. Zuhanyozz meleg vízzel, sétálj, ha nem szűnik meg, akkor igazi.
2012. dec. 28. 18:45
 3/10 anonim ***** válasza:
40%
Azt megérzed , nagyon fog fájni
2012. dec. 28. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:

A szülésznőm anno azt mondta, ha összegörnyedek, és nem tudok kiegyenesedni, annyira fáj, az már az igazi.

Igaza lett, mindkét gyereknél az volt az igazi, amikor meg kellett valamiben kapaszkodnom kétrét görnyedve, annyira fájt. Észre fogod venni:)

2012. dec. 28. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem az elsőnél nem voltak olyan hű de hatalmas fájások, sőt...mégis tudtam, hogy azok, azok a fájások. Tény, menstruációs görcsökhöz hasonlított, 1 órán keresztül csak néztük a párommal az órát, ahogy 5 percenként jelentkeztek... A mostanival 2 ilyen görcsöt éreztem egy hete, 2x1 perces görcs, és a külső méhszájam kinyílt 1 cm-re. Azért ha legközelebb dokihoz mész, jelezd neki, hogy mi volt, ha nem javul, akkor inkább keresd fel, az a biztos.
2012. dec. 28. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! A fájdogálás még messze nem fájás, de ezt így előre nem nagyon lehet elmondani. Nem folyamatosan fáj, hanem pár 10 másodpercig, és ha igazi fájás, akkor óramű pontossággal jön újra. Ha majd jönnek a fájásaid, remélhetőleg úgy 9 hét múlva, egyből nézd az órát!
2012. dec. 28. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Nekem bekeményedett a hasam, és a fájdalom mintha egy egyenes vonalban lehasított volna a hüvelyembe (nekem valóban hasonlított a mensis fájdalomhoz, csak én jóval erősebbnek éreztem).

Amúgy mindenkinél más lehet a fájdalom, de az biztos, hogy nem fogod összekeverni semmivel.

2012. dec. 28. 19:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok, nem szeretném, ha koraszülött lenne az idegeskedéstől. :(
2012. dec. 28. 19:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezen paráztam,hogy majd nem fogom észre venni. Aztán már betöltött 40 hetes voltam,amikor szabályos időközönként keményedtem vagy fél napig. Gondoltam,ez már az lesz. Felhívtam a szülésznőm,de azt mondta várjak,hogy 5 percesek legyenek. Nem lettek. Végül 41+2-nél mentem oxiterhelésre,el is folyt a vizem. Rá egy órával jöttek a fájások.. Hát tényleg,semmivel nem lehet összetéveszteni. Eleinte nekem sem fájt annyira,vissza gondolva alig tudom felidézni,pedig az elejétől 5 perces fájásaim voltak,végig oxin voltam,3 órán keresztül 3 perces fájásokkal. Tényleg nem lehet jobban elmagyarázni,olyan,mint egy iszonyat erős görcs (végülis az is),nekem az egész hasamat és derekamat körbefonta,mintha ki akarták volna tépni a medencém a helyéről. Az természetes,hogy már fájdogál a hasad alja,hiszen a baba már nagyobbacska és nehéz lehet a pocidnak. Szedd a magnéziumot,pihenj sokat,nem lesz gond!

Boldog babavárást,könnyű szülést!

2 hós kisfiú anyukája

2012. dec. 28. 20:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit én éreztem azt a 7-es és 9-es írta le jól. Nekem is olyan volt, viszont így elég nehéz még megérteni, amikor még előtte állsz. De ha eljön az idő, akkor hidd el tudni fogod. Semmihez sem hasonlítható, egyedi fájdalom.
2012. dec. 28. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!