Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már valakinek méhen...

Volt már valakinek méhen kívüli terhessége? Történetek érdekelnek, hogy zajlott, stb.

Figyelt kérdés

2012. dec. 28. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt, de egy ismerösömnek igen.Az volt a furcsa, h amikor kimardt neki 4-5 napja tesztelt, és halványan jött a 2. vonal. Nagyon boldogok voltak a párjával, de nem mertek még reménykedni. 1 hét múlva is megnézte , de meglepetésére kijött az a 2. vonal , de halványan megint. Elment dokihoz, aki megnézte és mondta, h gyanús a dolog, a méhe nem nagyobb sajnos, viszont a két csík nem természetes teszten így.... uh-ra küldte 2 napra rá, és ott megnézték, h a méhében meg van vastagodva ugyan a méhnyálkahátya, de vagy 7-8 hetesnek kellene lennie már, látható petezsákkal, embrióval.. Közben fájdogálni is kezdett a méhe, a petevezetője, és hát igen, az uh kimutatta, h van embrió csak rossz helyen (egyik petevezető)..azonnal műteni kell, mert minden mm, amit nő, számít, szét is nyomhatja a petevezetőjét. Már másnapra előjegyezték műtétre, altatták, kivették azt a kis képződményt. Röviden ennyi. Ja, és a köv. terhessége már jó helyen ágyazódott be, de akkor már mensi kimaradásakor rögtön tesztelt és ment dokihoz.
2012. dec. 28. 18:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hála istennek nem, de van ismerős, akinek igen. Sok részletet nem tudok, de a tesztek többnyire pozitívak voltak, tünetek nem jelentkeztek nála. Eleve voltak nőgyógyászati problémái, és sajnos, nem egy méhen kívülin van túl, de ugye mindegyiket meg kellett szakítani, pedig szeretne már babát. Ezen kívül még annyit mondott, hogy rövid ideig tartó, erős görcsei voltak, rosszabbak, mint a menstruációs görcsök. Nem jött meg neki ilyenkor, vérvételnél viszont alacsony volt a hcg szintje, és neki mindig UH-n mutatták ki, hogy méhen kívüli.
2012. dec. 28. 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos személyes tapasztalatom van. Tavaly történt. Pozitiv teszt,boldogság...kb.7 hetes voltam amikor mentem az elsö vizsgálatra. Petevezetöben élö embrió de már megrepedt a vezeték. Azonnal operáció,1,5 liter vér volt már a hasüregemben.Nekem nem volt semmi fájdalmam,nem görcsöltem.Nagyszerencsém volt hogy pont aznap és akkor mentem nögyógyászhoz. A vezetéket összetudták varrni nem kellett eltávolítani.
2012. dec. 28. 23:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt. A teszt pozitív volt, de a csík nem erősödött, halvány maradt több nappal később is. Az UH-on nem találta az orvos. Hetekig elvoltam, igazából nem volt semmi tünetem. Talán 2 alkalommal volt enyhébb barnázás. Egy vasárnapi reggelen nagyon begörcsöltem, már felegyenesedni sem tudtam, enni sem bírtam. Szerencsére Anyukám be tudott vinni a kórházba kocsival. Ott megtalálták az orvosok, hogy a méhen kívül, a petevezetékben volt a magzat. Élt, hallottam a szívhangját is az UH gépen. Engem is altatásban műtöttek, nekem is már vér volt a hasüregben. Kivették a bal oldali petevezetékemet. Utána már nem tudtam természetes úton teherbe esni, inszeminációval sem, végül lombikkal sikerült (de az sem első alkalomra).
2012. dec. 29. 00:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek.

Igazából azért tettem fel ezt a kérdést, mert tegnap voltam ultrahangon, 5+1 hetes vagyok és a doki nem látott méhen belül terhességet. A nyálkahártya meg van vastagodva, viszont a petevezetőket, meg a petefészket nem látta állítólag a belek árnyékoltsága miatt. Hasi ultrahanggal nézett, nem is értem, miért nem nézett hüvelyi UH-val. Kicsit nevetséges, hogy pont azért mentem ilyen hamar uh-ra, hogy kizárja a méhen kívüli terhességet, aztán kizárni nem tudta, csak belém tette az ideget.

Én is teszteltem a mensi elmaradása után 3 nappal, akkor halovány csík jött ki, ma reggel, egy hét elteltével teszteltem újra, most erős csík lett.

Azt mondta a doki tegnap, hogy vagy felszívódott, vagy csak nagyon kicsi, vagy méhen kívüli. Felszívódni nem szívódott fel, hiszen a teszt ma erős csíkos lett, de a méhen kívülitől nagyon tartok, bár semmi tünetem nincs, nem barnáztam, nem véreztem, nem görcsölök. Egy hét múlva újra megnéz, addig ki kell bírnom valahogy. Köszönöm még egyszer a válaszokat!

2012. dec. 29. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!