Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes kismama vagyok, de...

5 hetes kismama vagyok, de sajnos veszélyeztetett. Az a kérdésem ha táppénzen vagyok egész végig akkor mennyi gyedet kapok? Hogyan kell kiszámolni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 20:25
 1/1 anonim ***** válasza:
Az idei év lesz az ellátások alapja. Nagy valószínűséggel van 180 bérezett napod, amiből tudnak átlagbért számolni. A tgyás illetve gyed is az átlagbér 70 %-a. A tgyásból csak adóelőleget, a gyedből TB-t is vonnak. A tgyásnak nincs maximuma, a bruttó gyed nem lehet 100.100,- Ft-nál több. Ha valakinek valamilyen ok miatt (pl, táppénz stb) nincs 180 bérezett napja jogosultság évében akkor a minimálbér kétszeresének 30-ad része az alap, illetve ha a ténylegs béred ennél kevesebb akkor az.
2009. aug. 24. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!