Kismamák! Hozzátok hogy viszonyulnak tömegközlekedési eszközökön? Átadják a helyet, segítenek stb?
Én nem vagyok kismama de én le se ülők inkább soha pont ezért.
A segítséget pontosan, hogy érted mibe kellene segíteni?
Teljesen vegyes. Általában elmondható, hogy akik nem adják át a helyet, azok a fiatalok és a pasik. Akik nekem legtöbbször át akarták adni a helyüket, azok 60 év körüli Hölgyek voltak. Én szégyelltem magam a körülöttünk ülő fiatalok és pasik helyett.
"Kedvenc" sztorim ezzel kapcsolatban, amikor a Lányommal voltam 36 hetes terhes. Szeptember volt, jó idő, egyértelműen látszott a pocakom. A sulinak éppen vége volt aznapra, felszállt egy csomó diák és elfoglalták az üres helyeket a villamoson. Én akkor már régebben utaztam, ültem. A következő megállónál felszállt egy kb. 70 fölötti néni, de senki még csak a füle botját sem mozgatta, pedig a néni nem volt egy fitt nőszemély. Én voltam az egyedüli, aki felállt és átadta a helyét. Mivel szemben álltam a nénivel, nem vette észre, hogy mekkora a pocakom, csak akkor esett le neki, mikor megsimogattam a pocakot. Szegénykém majdnem elsüllyedt szégyenében... No comment!
Én a terhességem alatt nagyon sokat utaztam. Ikrek, így már a 4. hónapban eléggé feltűnő jelenség voltam. Sajnos sokszor előfordult, hogy azzal vívtam "élethalál" harcot az egyetlen helyért, akivel egyszerre szálltunk fel a járműre. Vicces volt, hogy sietve küzdünk egymás melle a hely felé.
És igen, valóban az idősebb nők adják át a helyet. Néha már nekem volt kínos, mikor fiatalokkal zsúfolt villamoson egy idősebb ember állt fel...
Igen, én is így tapasztaltam!
A fiatalok, és a férfiak nem adták át soha, akik átadták, azok a középkorú hölgyek, nagyritkán egy-egy idősebb úr is megszánt.. :)
Volt olyan, hogy a 3-62 villamos vonalon utaztam, ott négyes ülések vannak, egy 35 körüli nő adta át a helyet, pedig olyan sok csomagja, szatyra volt, hogy ki sem látszott közülük, a fiatal suttyó csak bámult ki az ablakon bedugaszolt füllel, a másik p@raszt meg könyvet olvasott, a harmadik idő volt, az logikus, hogy nem adja át, el sem fogadnám, de erre is volt példa! Szégyen!!
De olyan is volt, hogy terhesen átadtam a helyem egy idős embernek, mert senki más meg sem moccant!
Nem baj!! Én nem ilyen sz@r embert fogok nevelni a lányomból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!