Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez azt is jelentheti, hogy...

Ez azt is jelentheti, hogy lesz elég tejem?

Figyelt kérdés
27 hetes kismama vagyok. Az előtej már egy hónapja, hogy elkezdett foltokat hagyni. Mindenkinél ilyenkor jelentkezik? tapasztalatok?
2009. aug. 23. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem folyt csak a kórházban a baba születése után jelentkezett 1 nappal, a sűrű szopizás indította be. Aztán itthon már a 2. héttől tápszert is kap a baba, mert nem lett elég tejcsi sajnos.

Neked kívánom hogy legyen! És remélhetőleg ez jó jel, hogy ilyen korán van előtej.

2009. aug. 23. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem jelent.A barátnőmnek volt előteje,nem szoptatott.Nekem nem volt,40 hónaposan választódott el a fiam.Csakis attól függ,hogy igény szerint szoptatsz-e.Ha igen, fog menni.
2009. aug. 23. 21:35
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)) és a jókívánságot!
2009. aug. 23. 21:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az hogy az előtej mikor indul be, nem befolyásolja azt, hogy mennyi teje lesz valakinek. Az, hogy mennyi lesz a tejed, az attól függ, hogy mennyire gyakran szopiztatod majd a babád. Minél gyakrabban teszed cicire, úgy kb 2 óránként, annál jobban beindul a tejtermelés. Erre még rá lehet segíteni tejelválasztó teákkal is. Kb szülés után 1 hétre indul be rendesen a tej, ha ilyen gyakran szoptatsz.

Természetesen nem kell később már 2 óránként, csak míg a tej rendesen elindul.

Boldog babavárást!

22 km

2009. aug. 24. 07:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy elottem is irtak, ez annyit jelent, hogy van elotejed.

Nekem volt, de anyatejem nem, nem indult be. Szules utan ket hetig volt meg elotej, majd az is elapadt attol fuggetlenul, hogy a gyermekem a napnak tobb reszet toltotte cicin, mint amennyit nem, amikor nem volt rajta, akkor pedig fejtem. Teljesen feleslegesen.

Voltam hormonvizsgalaton, ott felvilagositottak, hogy az elotej megindulasaert a terhessegi hormonok felelosek, nekem azert apadt el szules utan ket hettel, mert kezdtek kiurulni ezek a szervezetembol. Az anyatej megindulasaert felelos hormon pedig a placenta levalasaval kezd el termelodni, majd a tovabbi szoptatas hatasara folytatodik. Nah, nekem ez a hormon elmaradt.

Ugy allj hozza, hogy lesz tejed, mert a doki nekem azt mondta, hogy ami velem tortent az igen ritka.

2009. aug. 24. 08:36
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a felvilágosítást! Boldog babavárást!
2009. aug. 24. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!