Hogy lehet egyeztetni a vizsgálatokat a munkával?
Jogod van a vizsgálatokon részt venni a munkaidő rovására is, tehát mehetsz később vagy eljöhetsz hamarabb, hogy odaérj a vizsgálatra. Ezt törvény szabályozza. A mai világban persze mindenki maga érzi, hogy mi az amit megtehet még ha joga is van hozzá. Én mindig elmentem hamarabb a munkából amikor vizsgálat volt, bár nekem csak havonta kellett menni.
2012. dec. 18. 09:16
A munkáltatód köteles elengedni a kötelező vizsgálatokra!
2012. dec. 18. 09:17
3/11 A kérdező kommentje:
Havonta? Nekem a két hetes nőgyógyászati vizsgálatokon mindig más orvos van és hiába mutatom a leleteket, engem hetente küldenek el ugyanazokra a vizsgálatokra. Holott mindig azt mondják, hogy nincs probléma. Egy héten belül már kétszer küldtek cukorvizsgálatra, holott pontosan tökéletes az érték. az uh-n is azt mondták, hogy a magzat rendesen növekszik, minden a megfelelő és mégis egy héten kétszer küldenek uh-ra. Én ezt már teljesen nem értem. Hiába megyek ugyan azon a napon, mindig más az orvos és elküld ugyanoda ahol már voltam.
Ha van rá lehetőséged lehet érdemes lenne egy magánorvoshoz menni. Nekem is általában havonta egy-két napot vettek igénybe az vizsgálatok.
2012. dec. 18. 09:57
Ahogy írták már előttem:
Törvényben elő van írva, hogy el kell hogy engedjenek a munkahelyről a kötelező vizsgálatokra.
Bár, nem tudom, hogy a munkáltatódnak elmondtad-e már.
Ez pedig az én véleményem: nagyon tiszteletreméltó, hogy amíg bírod, dolgozni akarsz. Viszont átgondolandó, hogy mennyire jó neked illetve a növekvő babádnak, ha minden nap 4-kor már úton vagy, és estig dolgozol. Szóval vigyázz magadra (is), és pihenj eleget!
2012. dec. 18. 10:07
Én SZTK-ba járok és mindig ugyanahhoz az orvoshoz kérek időpontot. Már csak azért is, mert nem mindegyik végezhet terhesgondozást és nem lenne jó pecsétem a kiskönyvben:)Nézd meg, hogy van-e olyan aki soká rendel, az enyémhez heti egyszer este 8ig is lehet menni. Ha még nincs terhesgondozási kiskönyved, akkor keresd fel a védőnőt, kérj egyet és akkor abba mindent beleírnak, nem kell húszszor elmenned ugyanarra a vizsgálatra. Esetleg abban is tud majd tanácsot adni,h melyik orvost válaszd. Amúgy a főnök tényleg köteles elengedni, de esetleg próbáld úgy intézni, hogy a vizsgálatok nagyjából ugyanarra a napra essenek. Esetleg háziorvost is megkérheted h írjon ki néha pihenni. Nekem fura a heti 3 vizsgálat akkor csak nincs rendben veled vmi v a nőgyógyász nem a protokollt követi. Keress mindenképp másikat. 20hkm
2012. dec. 18. 11:26
Kiskönyveddel a munkáltató köteles elengedni a vizsgálatokra és szabadságot sem kell kivenned, ha nem rugalmas, a vizsgálat után vagy előtt viszont vissza kell menned dolgozni.
2012. dec. 18. 14:26
8/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm. Az előtte meg utána azért nem működik, mert két órára van a lakhelyemtől a munkahelyem és az sztk is a lakhelyemnél van. Soha nem érnék innen vissza. Úgy tűnik elengednek, de ez által kevesebb pénz fog járni, mert kevesebbet fogok dolgozni. Nem bejelentett a munka, ezt elfelejtettem írni. Elengedni elengednek, csak keveset fogok kapni, mert óra alapján fizetnek. Egyedül keresek pénzt és én etetem magunkat. A párom autó baleset miatt le van százalékolva és nem dolgozhat. :/
Huhh... Így már jobban értelek...
Ezért akarsz - ameddig csak bírsz - dolgozni...
Nem könnyű...
Ha nem bejelentett a munka, akkor lesz TGYÁS-od meg GYED-ed? Vagy mikor volt legutóbb bejelentett munkad és mennyi ideig? Mert akkor szülés után is jó lenne, ha minél jobban jönné tek ki anyagilag.
És tényleg próbálj pihenni is eleget - ahogy már írtam. :)
2012. dec. 19. 21:05
10/11 A kérdező kommentje:
Hát még csak 21 leszek és eddig bejelentettem nem volt csak diákmunka 3 év. Két éve csinálom azt a melót amit most és előtte csak diák munkáim voltak. Szóval rendes bejelentettem nem és így csak a gyes fog járni, gyed pedig nem.
Kapcsolódó kérdések: