Hogy szeditek a homeopátiás bogyókat (Cimicifuga, Caulophyllum, Arnica)?
Többféle protokoll létezik, a sógornőm (homeopátiás orvos) javaslata alpján én a következőképp szedtem: a Caulophyllumot és a Cimicifugát én úgy szedtem, hogy reggel 5 golyó az egyikből, este 5 a másikból, minden nap a 36. hét betöltésétől kezdve. (Másik protokoll szerint egyik héten egyiket, másik héten másikat kell szedni.) És szigorúan 5 ch erősségben.
Arnicát csak a szülésnél szedtem és utána (ez elsősorban vérzéscsillapító, sebgyógyító), 30 ch-ból 5 golyót a kitolás kezdetén, aztán kb. 10 napig minden nap, de azt hiszem akkor 15-ösből napi kétszer. Mellé szedtem staphysagriát is (vágott sebre, ha nincs gátmetszés vagy császármetszés nem kell)azt is 15-ösben napi 2x.
Nem tudom, a bogyók nélkül milyen lett volna, de nekem nagyon gyorsan gyógyult a gátsebem is, meg úgy egész gyorsan regenerálódott az egész terület. Rosszat nem teszel vele. :)
Ezt kaptam a szülésznőtől:
36. héttől:
naponta 1x5 golyó Caulophyllumból és a Cimicifugából, málnalevél teából naponta 1,5 liter egész napra elosztva. (1,5 liter vízben 2 ek teát leforrázni, 10 percig állni hagyni, leszűrjük, lehet ízesíteni cukorral, mézzel vagy citrommal)
38. héttől:
naponta 1x5 golyó Arnicából, majd szülés után ebből 3x5 golyó naponta.
Remélem tudtam segíteni! 37 hkm
Első vagyok,. még annyival kiegészíteném, hogy ha nagyon izgulsz már előre (nem feltétlenül csak a szülés miatt, hanem akár az utána következő időszak miatt is), akkor elkezdheted 35-36 hetesen szedni a gelsemium 30 ch-t, heti 10 golyót. Ha pedig nagyon sírós, hangulatingadozós vagy esetleg akkor a pulsatilla 30 ch-t ugyanígy.
Málnalevélből én azt hiszem naponta 2 adagot ittam, reggel és este (1 adag az 2 gramm teafű volt 2 dl vízzel, leforrázni, lefedve 20 percig állni hagyni).
Köszönöm a hozzászólásokat! :)
A málnalevélteát is iszom, szintén napi másfél litert, és végül is egyik héten az egyiket, másik héten a másikat. :)
37 hkm
Én használtam őket a 36. héttől szülésznőm írta fel melyiket hányszor, mikor, hogyan.
Nagyon gyorsan tágultam. Én csak ajánlani tudom.
36. hét - 1-szer 5 cimicifufa hétfőtől-péntekig, szombat szabad, vasárnap 1-szer 5 arnica.
37. hét 1-szer 5caulophyllum hétfőtől péntekig, szombat szabad, vasárnap 1-szer 5 arnica.
aztán megint egy hét cimicifugával, köv. hét caulophyllum-mal.
Neked használt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!