Az ikerterhességeknél általában elhal az egyik magzat.
Miért?
Mert az emebri szervezet alapvetően egy élő mazgat kihordására alkalmas. Czeizel szerint az ikerterhesség ha megmarad, genetikai hiba. Az, hogy a terhességek közel 20%-a iker, az a nagyobb életbenmaradási esély miatt van így.
2012. dec. 13. 15:32
Ez csak a kora terhességre igaz.Utána már azért nem valószínű.Akkor sem elhal hanem felszívódik.
2012. dec. 15. 09:06
Hát én még ilyet nem hallottam, hogy genetikai hiba. Ilyet csak az mondhat, akinek nincsenek ikrei, ill. nincs szíve...
Ha az ikrek megmaradnak, az Isten áldása!!!
A kismama a 16. hétig veszélyeztetett vetélés szempontjából, a szokásos 12 hét helyett. Viszont ha eléri azt a hetet, amikor az ikresség már kimutatható, akkor jobbak az esélyei, a nagyon korai terhességben biztos, hogy több iker hal el sajnos.
2 éves fiúk édesanyja
2012. dec. 15. 10:18
4/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, A te fiaid alapból ketten voltak, vagy többen?
Bocs a hülye kérdésért:)
A utolsó terhességem ikerterhességnek indult, és már az első uh-nál mondta a dokim, hogy valószínű, az egyik fel fog szívódni... én pedig már akkor kiokosítottam magam a témában. Arról van szó, hogy a terhességek igen sok százaléka annak indul, amiből mindig van domináns fél. Ez még önmagában nem feltétlen jelenti azt, hogy csak az maradhat meg, de általában ez a jellemzőbb. Nálam ezt úgy lehetett látni, hogy a "B" kicsi magzatom szikhólyagja jóval nagyobb volt a kelleténél, és ilyenkor a természetre van bízva, hogy a baba "szívja fel" a szikhólyagot, vagy fordítva... Minél nagyobb a hólyag, annál nagyobb az esélye, hogy sajnos a baba tűnik el... Nálam is ez történt, pedig már a kicsi szíve is dobogott... :( De most van egy 3 hónapos kicsi Fiam, aki itt maradt velünk, és a 3 éves Bátyjával..
2012. dec. 15. 13:03
6/10 A kérdező kommentje:
Mármint hogyhogy a bab szívja fel a szikhólyagot?
Vagy az egyik, vagy a másik szívódik fel. Ha a hólyag nagyobb a babánál, nyilván nem Neki van nagyobb esélye.. Nem tudom ezt jobban megfogalmazni.:(
2012. dec. 15. 13:13
Még mindig az utolsó vagyok. Azt hozzá kell tennem, hogy mindez még (általában) az első 12 hét alatt megtörténik - nekem a 11. héten már kiderült, de van ahol még korábban. Ezért van az, hogy sokan nem is tudnak róla, hogy nem egy babát hordtak egy ideig.
2012. dec. 15. 13:15
Harmadik vagyok.
Nem tudom, hányan voltak, de a 12. heti UH-n ők ketten látszódtak, az azt megelőző, 7. heti UH-n pedig csak egy szívhang látszódott. Sem akkor, sem a szülésnél nem voltak arra utaló jelek, hogy többen lettek volna. Két burokban voltak, közös placentával.
2012. dec. 15. 13:17
10/10 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: